Mejla

Karolina Fjellborg

”Cirkus Bagge” – forcerad kändisreality med Anders Bagge som clown

Publicerad:
Uppdaterad:
”Cirkus Bagge”.
Foto: TV4.
”Cirkus Bagge”.

TV-KRÖNIKA Nästa kändis ut att visa upp sitt privatliv i en realityserie är Anders Bagge. Men "Cirkus Bagge" är en fars som både vi och han hade kunnat vara utan.

I spåren av familjerna Parneviks och Wahlgrens realityframgångar står nu kändisarna på kö för att dela med sig av sina privatliv – vare sig det är något vi egentligen vill se eller inte.
I måndags rullade Kanal 5 ut det första avsnittet av "Hyséns", och nu följer Sjuan efter med "Cirkus Bagge", som följer "Idol"-domaren Anders Bagges liv tillsammans med 1993 års Fröken Sverige-vinnare Johanna Lind.

För Laila Bagge har ju sitt "Lailaland" på Viafree, och nu behöver Sverige tydligen se vad den andra exmaken Bagge har för sig också.
Och som man förstår av programtiteln är det tossigt värre runt Anders och Johanna, som när serien börjar snart ska gifta sig. Ja, det är rena rama cirkusen helt enkelt.
Det börjar med att de sitter i en soffa – utomhus! När det börjar regna! Anders har dessutom brutit benet och måste köras runt i rullstol!
Och därifrån fortsätter tokigheterna. Anders åker runt i ett flygplan på gården för att bota sin flygrädsla! Det är hundar överallt! Paret bor i renoveringskaos och mitt i allt ska de planera ett bröllop också!
Anders plockar på sig saker från hotellrum som en kleptoman! Anders snusar till och med när han sover! Anders tappar en banan på golvet! Anders äter frukost utan kalsonger på sig! Anders går runt med krukor över huvudet!


Kort sagt går det hela alltså ut på att Anders tokar runt som charmig pajas medan Johanna spelar två ganska typiska kvinnoroller, varav den ena går ut på att hon skrattar hysteriskt åt allt som Anders säger och gör, och den andra på att hon håller ordning på tokfransen på klassiskt mammamanér.
Nog för att det hör till genren att kändisar jönsar runt för att visa att de är sköna lirare, men det här är bara tröttsamt. Jag har sett springa-i-dörrar-farser som har känts mindre forcerade.
Och den stora frågan är "Varför?". Anders Bagge har efter många år som "Idols" solklart mest sympatiska jurymedlem redan en stabil image som både charmig, rolig och kunnig. Så vad ska det här clowniga extraknäcket tillföra?


"Cirkus Bagge" har premiär i Sjuan och på TV4 Play klockan 20.00 den 11 oktober.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Av: Karolina Fjellborg

Publicerad:

LÄS VIDARE