Kameramannen Tomas föll rakt ut i publiken

avErik Åberg

TV

Det blev en skada i kvällens ”Let's dance”.

Kameramannen Tomas Antonsson föll när han skulle fånga Ann Wilson och Rickard Söderberg i bild.

– Jag ville springa bort och hjälpa honom, säger Ann Wilson.

Ingen dansare skadade sig under kvällens ”Let's dance”. Men för kameramannen Tomas Antonsson var oturen framme.

Det var när Ann Wilson skulle visa Rickard Söderberg hur han skulle hålla handen på sin danspartner Maria Zimmermans rygg som olyckan inträffade. När Tomas skulle fånga demonstrationen, som var helt oplanerad, i bild som han föll med en duns.

Men var snabbt på fötter igen.

– Jag mår jättebra. Det var inte så farligt, fick ett litet skrubbsår bara, säger han.

Runt hela dansgolvet löper en sarg som skiljer golvet från publiken. När Tomas skulle kliva över den lyfte han inte foten tillräckligt högt. Istället satte han foten på sargen som vek sig framåt.

– Då tappade jag balansen. Hela kameran väger 30 kilo och om man får den långt ifrån kroppen och är på väg att falla är det bara att följa med, säger han.

– Jag körde på nästa dans som vanligt. Det blev lite obalans i kameran. Den blev lite stökigare att jobba med, säger han.

Ville hjälpa honom

Många läsare hörde av sig i Aftonbladets chatt och undrade hur det gått för kameramannen. Även i studion reagerade publiken och inte minst jurymedlemmen Ann Wilson.

– Jag ville springa bort och hjälpa honom. Men samtidigt måste jag fortsätta prata för de hade säkert bytt kamera redan. Men jag frågade dem i örat om han mådde bra, säger hon.

Och bra gick det. Inte mer än ett skrubbsår blev det för Tomas.

– Alltså tänk om han brutit benet eller något. Då hade jag fått tagit kameran på ryggen, säger Ann.

Inte första gången

Tomas har några gånger innan ramlat med kameran. Det hör till jobbet enligt honom. Det har dock aldrig hänt i direktsändning, däremot inträffade en annan skada under inspelningen av ”Sommarkrysset”.

Från ingenstans hoppade en publikvärd, av misstag, på honom. Han träffades då av kameran i ögonbrynet och blodet började spruta.

– Jag var svettig och märkte inget men sen började Gry ropa att Antonsson blöder, säger han.

Varken då eller nu fick kameramannen Tomas några allvarliga skador.

ARTIKELN HANDLAR OM