Marcus och Martinus hyllar sina svenska fans: ”Fantastiska”

avTorbjörn Ek, Erik Åberg

Tvillingsuccén i ”Allsång på Skansen”

1 av 9

De norska tvillingarna Marcus och Martinus gjorde succé på ”Allsång på Skansen”.

Efter programmet hyllade duon de svenska fansen.

– De är fantastiska. Det var helt otroligt att få uppträda, säger Martinus.

I tisdagens ”Allsång på Skansen” gästades Sanna Nielsen av de norska tvillinggrabbarna Marcus och Martinus Gunnarsen, 14. De har under sommaren skapat stor uppståndelse i Sverige med framträdanden på Liseberg och Gröna Lund. Under båda konserterna var hysterin ett faktum, och så även under framträdandet på Skansen.

Med ett jubel som aldrig ville ta slut hälsades de välkomna ut på scen innan de sjöng sin hitlåt ”Elektrisk”.

Efter sitt framträdande hyllade tvillingarna de svenska fansen.

– Det är helt otroligt hur många som kommit på konserterna. Helt otroligt. Det vi fått uppleva i Sverige så långt är fantastiskt, säger Marcus.

Hade ni trott det?

– Nej, aldrig i livet. Det är helt sjukt, säger Marcus.

Förutom språket tycker duon inte att fansen i Sverige skiljer sig speciellt mycket från fansen i hemlandet Norge. De förklarar att de ”älskar dem lika mycket”.

Fansen rusade in

Redan innan sändningen från Sollidenscenen på Skansen startade hysterin. Från tidiga morgontimmar köade fansen. Något som programledaren Sanna Nielsen märkte.

– När vi öppnade portarna rusade massa barn in och satte sig på alla platser direkt. Platserna tog ju slut efter tio minuter kändes det som, säger hon.

Några som övertygade sina föräldrar att köa utanför parken redan klockan åtta på tisdagsmorgonen var Neah Jalmebro, 11, och Engla Ankarås, 12. För att få sina platser längst fram vid scenen fick de bland annat utstå ett spöregn som dränkte Stockholm under tisdagen.

– När det regnade satt vi ner i våra regnkläder, det var inte så kul, säger Neah.

Men det var värt väntant. För redan innan tv-sändningen drog igång fick de se sina idoler Marcus och Martinus repetera två gånger.

– Vi har fått high five och sånt, säger Neah.

– De är jättebra. Deras musik får mig på bra humör. Och så är de snygga, säger Engla och skrattar lite.

Livesändes i Norge

Hemma i Norge är det inte heller något snacka om hur populära artistduon är. De norska public service-bolaget NRK valde under tisdagen att för första gången direktsända ”Allsång på Skansen”. Vanligtvis sänder NRK den svenska allsången någon dag efter den visats på SVT.

Tisdagens program gästades även av Laleh, Niklas Strömstedt, Daniel Norberg, Elin Rombo och Alexandra Döhle.