Sanna Nielsen

Påhoppen på Sanna Nielsen: ”Kändes som mobbning”

Av: 

Torbjörn Ek

TV

”Borde inte bry mig. Men det gör jag” Nu stöttas hon av artistkollegorna

I tisdags presenterades hon som årets julvärd.

Nu slår Sanna Nielsen tillbaka mot hånen hon tvingats utstå sedan dess - för sitt klädval.

– De horribla kommentarer jag fick om min tröja och ett läppstift kändes inte som kritik utan som mobbing, skriver hon på sin Facebooksida.

Sanna Nielsen sjöng ”Jul, jul, strålande jul” när SVT presenterade henne som årets julvärd i tisdags.

Hon hyllades av Nöjesbladets läsare och i sociala medier, men hennes egen Facebooksida har också fyllts med hånfulla kommentarer. Så elaka att Sanna Nielsen till slut fått nog och slår tillbaka mot den mobbning hon tvingats utstå.

Angrepp för axellös tröja

”Jag vill kommentera alla horribla kommentarer jag fick kring mitt utseende” skriver hon i ett långt inlägg på Facebook.

”Det är väl självklart att man kan få tycka att något inte är snyggt men varför måste man säga det? Jag vet att många tänker att det får jag väl tåla. Alla kan väl inte tycka om dig eller vad du har på dig. Du måste väl tåla kritik? De horribla kommentarer jag fick igår om min tröja och ett läppstift kändes inte som kritik utan som mobbing och det är ett ämne som jag brinner mycket för.”

”Sorgligt”

Under pressfotograferingen bar Sanna Nielsen en naturfärgad axellös ylletröja, svarta byxor, bara fötter i svarta högklackade skor. Och det är just kläderna och det röda läppstiftet som startat mobbningen på nätet.

Den hyllade artisten skriver att hon inte borde bry sig, men gör det ändå.

”Att jag ens skriver detta är egentligen sorgligt. Att jag tar åt mig av det här och väljer att skriva detta är förmodligen fel. Jag borde inte bry mig. Men det gör jag. Inte bara för min skull, utan för att jag än en gång får bevisat för mig att kränkande kommentarer och mobbing är något som får ta mer plats i vårt samhälle för man anser sig ha rätt i att få säga vad man tycker.”

Stöttas av kändisvänner

I kommentarsfältet stöttas hon nu av kändisvänner och artistkollegor.

Operasångaren Rickard Söderberg skriver:

”Du är bääääääst! Fantastiskt att du står upp för så bra ideal för kids. Keep it up!”.

”Så jäkla snyggt - hela outfiten är sjukt snygg och du är fantastisk”, skriver ”Idol”-domaren och låtskrivaren Fredrik Kempe.

Till den bild från pressfotograferingen som Sanna Nielsen lagt upp på sin Facebooksida skriver manusförfattaren och regissören Edward af Sillén:

”Häpnadsväckande att vuxna människor sitter och skriver så elakt till någon de inte känner. Vidrigt. Grattis Sanna! Du kommer göra succé - och du är makalöst vacker på bilden. Jag överväger att köpa en likadan tröja till mig.”

Susie Päivärinta skickar uppmuntrande emojier i form av ett hjärta och en tumme upp medan Andreas Lundstedt skriver: ”Bra Sanna! Du är bäst!”

ANNONS

Fynda badkläder hos Ellos. Baddräkter och bikinis med hög midja och shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Sanna Nielsen

SVT:s julvärdar

Mobbning