Galnaste ”Let’s dance”-tricket – någonsin?

Publicerad 2015-03-13

Alexander Hermansson akrobatchockar i ”Let’s dance”: ”Jag är livrädd för att skada mig”

Superhopp, spagat och en bakåtvolt.

I kvällens jive går Alexander Hermansson ut hårt – och akrobatchockar.

– Jag har inte sett någon göra något liknande i ”Let’s dance”, säger han.

Se Alexander Hermanssons ANDRA superhopp i klippet ovan – och se reporterns reaktion!

Innan Alexander Hermansson, 23, dansade sig in i ”Let’s dance”-publikens vardagsrum var han barnprogramledare, gymnast och akrobat. I kvällens program tar han akrobatiken till dansgolvet. Mellan stegen gör han ett superhopp över partnern Jeanette Carlsson, stretchar loss i en spagat och avslutar med en bakåtvolt.

– Det är en riktig powerdans. Superrolig men fruktansvärt jobbig, så här jobbig har ingen dans varit hittills. De här stuntsen och tricksen har jag nog inte riktigt sett i någon annan ­säsong, säger han.

Riskfyllt

Och trots att Alex är van vid akrobatiken är rörelserna inte helt riskfria.

– Vi tränar ju och räknar med att det ska fungera, men det är mycket större risker än det varit i de andra danserna. Det här är mycket mer nervöst, det känns pirrigt och spännande.

Eftersom akrobatiken tagit stort fokus under träningarna har den intensiva koreografin fått stryka på foten.

– Volterna gick faktiskt ganska bra under repen, där­emot trasslade jag ihop alla stegen. Det känns lite läbbigare. Den stora utmaningen är att klara av att göra både en bra jive och de riskfyllda hoppen, säger Alex.

Vad är det värsta som kan hända?

– Att jag ramlar och skadar mig i numret, det är jag livrädd för. Jag är egentligen ­jätterädd för att ramla över huvudtaget. Det skulle vara läskigt och pinsamt.

Stenmark utmanar

Att det är första veckan som deltagarna får krydda danserna med lyft har fler än Alexander tagit fasta på. Även Ingemar Stenmark bär sin danspartner under kvällen. Men han är inte nervös.

– Nej, vi har inte så avancerade lyft, man får inte ha så våldsamma sådana nu i början, säger han.

Det kanske vi kan vänta oss så småningom?

– Jo.

Formkurvan

Nöjesbladets Linn Elmervik har följt ”Let’s dance”-repetitionernas toppar och dalar. Här är deltagarnas form inför kvällens tävling

Nanne Grönvall och Tobias Wallin

Dans: Rumba. Låt: ”Tusen bitar” – Björn Afzelius. Sångerskan är som vanligt säker på koreografin, och lyckas också uttrycka åtminstone liiite mer känslor än tidigare veckor. Fint – men fortfarande inte särskilt spännande.

Jonas Björkman och Veera Kinnunen

Dans: Jive. Låt: ”Tell her about it” – ­Billy Joel. Hade fram till i går knappt kunnat genomföra en hel repetition på grund av sin influensa, vilket inte bådar särskilt gott. Nu är frågan om tennisproffset hinner sno ihop en stabilt framträdande på bara något dygn?

Ingemar Stenmark och Cecilia Ehrling

Dans: Tango. Låt: ”Geronimo” – Sheppard. Skidkungen ser nervigare ut än vanligt i veckans tango, men efter ­några varv på dansgolvet verkar det mesta ­under kontroll. Och med svenska folkets kärlek i ryggen behöver han förmodligen inte oroa sig ett dugg för att tvingas lämna tävlingen.

Marie Serneholt och Kristjan Lootus

Dans: Rumba. Låt: ”Girl on fire” – Alicia Keys. Marie Serneholt är tjusigt graciös i alla Kristjan Lotus lyft, och trots att man vet att hårt arbete ligger bakom ser allt lätt, ledigt och enkelt ut. En eloge till den 175 centimeter långa sångerskan för att hon faktiskt vågar sträcka på sig!

Jonas Hallberg och Malin Watson

Dans: Rumba. Låt: ”Thinking out loud” – Ed Sheeran. Har sagt att han vill plocka fram sin passionerade sida och charm i kvällens koreografi, och Nöjesbladet kan bara uppmuntra. För dans – det är inte Jonas starka sida. I rumban varvar han mestadels ­stillastående stunder med promenader.

Alexander Hermansson och Jeanette Carlsson

Dans: Jive. Låt: ”Girlfriend” – Avril Lavigne. ”Rackartygarna”-profilens stjärna har bara stigit sedan premiären, och den här veckan slår han alla rekord. Alex har en grym energi, bra fotarbete – och får dessutom imponera med sina akrobatkunskaper i en bakåtvolt. Wow!

Jenny Strömstedt och Stefano Oradei

Dans: Tango. Låt: ”Hela huset” – Veronica Maggio feat. Håkan Hellström. Har uppenbarligen ignorerat Irvings förmaningar om att minska på burlesque-vibbarna. Troschockerna lyser med sin frånvaro, men program­ledaren satsar även i kväll på passion och känsla. Trots det känns hon fortfarande lite för stel.

Simon Sköld och Maria Zimmerman

Dans: Tango. Låt: ”The nights” – Avicii. Förlåt Simon, men du är inte särskilt smidig – den här veckan heller. Den högtidliga tangon blir mest stel och opersonlig, och det är tydligt att Maria Zimmerman får ta det största ansvaret för att koreografin ska flyta på.

ANNONS