Krismöte efter Stenmark-fajt

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

Tony Irving anklagar Dermot för att bryta mot reglerna

1 av 6
De har kommit i otakt.En spricka har uppstått i ”Let’s dance”-juryn om Ingemar Stenmark. Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Irving är djupt oeniga om hur skidkungen virvlar runt på dansgolvet. ”För min del var det ingen favorisering över huvudtaget”, säger Ann Wilson.

Ingemar Stenmark har skapat storbråk i ”Let’s dance”-juryn.

Men Tony Irving slår tillbaka mot de andras kritik att han har varit för hård mot skidkungen - och anklagar Dermot Clemenger för att bryta mot tävlingsreglerna.

– Han säger en sak och gör en annan, säger Irving.

Efter förra veckans ”Let’s dance” rök Tony Irving ihop med de andra jurymedlemmarna Dermot Clemenger och Ann Wilson, som han menade behandlade Stenmark med silkesvantar.

På fredag ska produktionen ha krismöte med juryn för att utreda hur man ska bedöma de tävlande i fortsättningen.

– Man får inte ge ett positivt utlåtande och sedan ett dåligt betyg, som Dermot gjorde med Stenmark. Folk glömmer att jag är juryns ordförande, det är mitt jobb att styra upp när Dermot och Ann gör fel. Vi måste följa de internationella reglerna för programmet, säger Tony Irving.

”Har ingen makt”

Men Dermot Clemenger anser att Tony är fel ute.

– Det är inte hans jobb som ordförande att styra upp när han tycker att vi gör fel. Han har ingen makt över oss andra. Jag jobbar inte för Tony Irving. Jag jobbar för TV4, säger han, och fortsätter:

– Förra veckan var Tony väldigt vänlig mot Jonas Hallberg, men sedan gav han honom ändå låga betyg. Så att Tony har mage att ifrågasätta mig är faktiskt förvånande.

”Ta hem skiten”

Han har fått hård kritik för att såga Ingemar Stenmark, men när det ver­kligen gäller tror Irving att slalomstjärnan kommer att gå långt i tävlingen.

– Mitt jobb är att bedöma dansen, inte att vara snäll mot folk. Fortsätter han som han har gjort tror jag att han kommer att ta hem hela skiten, säger han.

”Irriterar folk”

Tony Irving har gjort sig känd för att vara en hård kritiker. Förra årets sammandrabbning med Patrik Sjöberg finns fort­farande färskt i minnet hos tittarna, som i sociala medier uttryckt sin ilska över den hårda bedömningen.

– Folk gillar inte att jag är så frispråkig, det är inte svenskt. I det här landet ska man inte säga vad man verkligen tycker. Jag gör det år efter år och det irriterar folk. De kallar mig jävla bög och skriver ”ta bort fjollan från programmet”. Det är riktiga påhopp, säger Tony Irving.

Tar du åt dig av vad folk skriver om dig?

– Jag har inget behov av att ändra mig för jag be­dömer det som är framför mig. Jag gör mitt jobb i programmet. Tycker folk inte om det jag gör så är det deras rätt, men jag är en domare och mitt jobb är att bedöma dansen, säger han.

Allt det senaste från nöjesvärlden – och tyck till om alla nyheter – på Nöjesbladets Facebooksida!

Publicerad: