TV

Här mixar Malou von Sivers en bajscocktail i morgon-tv

Av: 

Ann Edliden

TV

Forskare: ”Kan bota parkinson" Starka reaktioner från tittare: Tvungen att byta kanal

Forskaren Fredrik Bäckhed mixar avföring i direktsända ”Malou efter tio”. Bajsmilkshaken ska bota sjukdomar som diabetes, autism och parkinson.

– Det är nästan som penicillinets upptäckt, säger Malou von Sivers.

På bordet i TV4:s studio står en bajsmilkshake, veckans tema är nämligen bajs i ”Malou efter tio”. Fredrik Bäckhed, forskare vid Göteborgs universitet, medverkar i programmet för att berätta om sin forskning om bajs som botemedel mot bland annat övervikt.

– Det visade sig att möss som saknade bakterier i tarmfloran inte blev överviktiga, säger han i programmet.

Forskare i Holland har fått positiva resultat av att genom en slang direkt in i näsan föra ner en mix av avföring ner i tunntarmen. Starka bilder från studien visades i ”Malou efter tio”, vilket fick flera tittare att uppröras av allt ”skitsnack”.

– "Jag blev tvungen byta kanal för jag började må jätteilla av att titta”, skriver Catarina i kommentarerna på programmets Facebooksida.

Banbrytande forskning

Flera tittare håller med men enligt Malou von Sivers handlar det om banbrytande forskning. Malou och Fredrik Bäckhed blandade i direktsändning en bajscocktail bestående av avföring från en okänd person och chokladmilkshake.

– I USA för man in blandningen bakifrån, vilket är lite mer logiskt och inte lika äckligt, men då når man inte tunntarmen säger Malou i programmet.

Inslaget sändes i säsongspremiären av ”Malou efter tio” den 2 februari.

ANNONS EXTERN LÄNK

Njut av en bra ljudbok i sommar – just nu får du BookBeat gratis i en hel månad!

BookBeat

Publisert: