TV

’Polisen hotade med stryk – jag var 13’

Av: 

Ann Edliden

TV

Måns Möller om ungdomsåren: Skräckinjagande

Kompisarna tjuvkopplade tåg och tog sig runt i Stockholms tunnelsystem innan de åkte fast. I ”En clown till kaffet” berättar Måns Möller om sin vilda ungdom.

– Polisen kom med schäfrar och tog oss, det var ju oerhört skräckinjagande, säger komikern.

Det är när hans vilda ungdom kommer på tal under torsdagens avsnitt av ”En clown till kaffet” som Måns Möller, 40, avslöjar hur han och kompisarna utförde ett busstreck utöver det vanliga.

– Vi hittade en lucka i Kungsträdgården så vi hamnade 60 meter under marken, det visade sig att vi var i Stockholms fjärrvärmesystem. De använder tåg när de åker och servar systemet och då tjuvkopplade vi vagnarna och åkte omkring nere under Stockholm, delvis i tunnelbanenätet.

Kallad till förhör

Men det dröjde inte länge förrän gänget haffades av polisen och kallades till förhör.

– Vi åkte tvärfast. Jag gick Adolf Fredriks musikklasser så jämfört med mina polare hemma i Hässelby var jag rätt oskyldig. Vi hade snott kartor och åkte runt, men när vi skulle gå upp genom en lucka vid Adolf Fredriks kom polisen med schäfrar och tog oss.

Den då 13-årige Måns fördes till polisstationen, där en av polismännen gick över gränsen.

– Jag kommer ihåg att jag blev upptryckt i hissen på Solna polisstation. De skulle psyka en inför förhör och det här ledde till att jag fick en lite konstig bild av ordningsväsendet. Nu när man tänker tillbaka på det, det är inte så jättemodigt att trycka upp trettonåringar i hissen och hota med stryk, men så gick det till på den tiden.

Gick själv till polisen

Rädd för repressalier hemifrån dolde Måns för sina föräldrar att han blivit kallad till förhör. Han gick själv till polisstationen och vet än i dag inte om han hamnade i polisens register.

– Jag vittjade brevlådan hemma varje dag för jag ville inte att farsan skulle se att jag fått brev från polisen. Men frågan är om jag fick en prick eller inte, det vet jag inte. Den är väl avskriven vid det här laget. Jag fick i alla fall körkort utan problem och jag började inte knarka utan hittade mig själv och blev komiker.

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN! Skaffa HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

HBO Max

Publisert: