TV

GW ska lustmörda Evert Bäckström

Av: 

Björn Berglund

TV

... men tv-tittarna kanske hinner först

Den amerikanska tv-versionen av Leif GW Perssons Evert Bäckström lockar miljonpublik.

Samtidigt planerar författaren att slå ihjäl Bäckström personligen.

– Vi får se vem som dödar honom först, jag eller tv-tittarna, säger han.

Premiären av ”Backstrom” lockade nästan åtta miljoner tv-tittare i USA och i kväll får serien svensk premiär på TV3.

Men den svinaktige kommissarien lever på lånad tid.

– Jag ska skriva två böcker som inte handlar om honom. Sedan tänkte jag avsluta med två om Bäckström. Jag är ganska noga med min planering och om jag nu räknar så kommer fanskapet leva i fyra-fem år till i alla fall. Sedan tar jag kål på honom, säger Leif GW Persson till Nöjesbladet.

Ska döda honom själv

Och det är inte vem som helst som ska få äran att ta livet av Evert Bäckström. I en intervju med TV3 berättar Leif GW Persson att han ska kliva in som sin egen romanfigur och utföra det smutsiga jobbet själv.

– Det ska bli ett lustmord. Och jag ska göra det själv också tänker jag, på ett riktigt gräsligt vis. Hur det kommer att gå till exakt vill jag inte gå in på. Det kommer krävas en viss litterär fingerfärdighet.

Vet tv-bolaget Fox om att du tänker döda Bäckström?

– Det vet de säkert och jag tror att de tycker att det är ganska kul idé. Sannolikt tar nog den amerikanska tv-publiken livet av Bäckström tidigare än jag. Amerikanerna är ju fullkomligt osentimentala och om inte serien funkar så läggs den ju ner. Framtiden får utvisa vem som hinner först. Men dö det ska han.

”Söp ihjäl sig”

Enligt Leif GW Persson finns det flera anledningar att döda Bäckström. Dels är han en påfrestande figur att skriva om. Dels vill han låta Bäckström följa de två verkliga poliserna som karaktären är basera på i graven.

– Den första söp ihjäl sig tidigt. Han var bara korkad och fördomsfull. Den andra var lite segare och dog först för något år sedan. Han hade ett jävla underhållningsvärde trots alla hemskheter som han stod för.

ANNONS EXTERN LÄNK

Pro behandlingar anpassade för hemmabruk - 25% på Swiss Clinic hos NordicFeel här

NordicFeel

Publisert: