Här laddar de för en superfinal

TV

Harryson och Wells gör show tillsammans - i London

1 av 2 | Foto: BEGRAVER "SÅ SKA DET LÅTA" Robert Wells är säker på att showen med Peter Harryson blir hans bästa hittills i Albert Hall. "Varje gång är en utmaning. Att spela därinne är som för en svensk hockeyspelare att kliva in i NHL. Första gången var jag så nervös att jag inte blev människa förrän jag lirat tre låtar", säger han.

LONDON

Robert Wells säger att showen ska heta "Sista natten med grabbarna".

Men så ska det inte alls låta, tycker Peter Harryson.

-Det blir ju första natten på resten av våra liv!

Wells och Harryson var på blixtvisit i London i går, planeringen har börjat inför galakvällen i Royal Albert Hall den 2 april.

Utanför den världsberömda arenan sitter redan affischer prydda av Robert Wells glada nylle. Han är inbjuden för fjärde gången på fyra år.

- Men snygg är jag ju inte på det där fotot, garvar Robban.

-Klaga inte, var är bilden på mig då? undrar Peter.

På topphumör

Herrarnas humör är på topp när Aftonbladet undrar hur detta vilda projekt ska kunna ros i land. "Rhapsody in rock" kombinerat med "Så ska det låta" -i Albert Hall!?

-Så är det ju inte. Det kommer inte att finnas ett spår av "Så ska det låta" i den här showen. Jo, möjligen då att de svenska artister som inbjuds måste ha varit med i programmet någon gång, säger Peter.

På fredag inleds den tionde och sista omgången av "Så ska det låta", det 100:e programmet sänds för övrigt i mars, och succéserien tar farväl för gott (?) den 1 april. Dagen efter är Wells och hans orkester bokade i Albert Hall - så idén föddes att hitta på någonting tillsammans.

Londonkännare

Harryson har tillbringat en stor del av sitt liv i London och säger att han känner stan bättre än Stockholm och Göteborg. Han har till och med skrivit en bok, "Allt ni INTE behöver veta om London", som kommer i mars.

- En grundtanke är att utforma det hela ungefär som konferencieren Leonard Sachs i den gamla tv-showen "Good old days". Mycket kontakt med publiken. Svenska skämt - fast på engelska, säger de båda.

Amerikanska gäster

Gästartisterna är inte spikade än, men Robban lovar att det finns en del ess i rockärmen - både från USA, England och Sverige.

- Vi kan ju alltid plocka upp någon engelsk stjärna på scenen och presentera personen som en lokal förmåga, skrockar Peter.

Peter Wennman