Filmtips 20 februari

Foto: Grace (Julia Roberts) berättar obehagliga sanningar för den lilla stadens "fina" kvinnor. Källa: WARNER BROS
TV

Alla talar om Grace

Lasse Hallström håller skickligt sin egen ton även med Julia Roberts och Robert Duvall.

När Graces man Dennis Quaid är otrogen vill omgivningen att hon ska låtsas som inget hänt, men hon väsnas i småstaden. Vilket leder till en mindre skandal.

Gena Rowlands finns också med i den starka ensemblen, som mamma till Grace (Julia Roberts) och systern spelas roligt av Kyra Sedgwick.

Lasse Hallström sa efteråt att han hade svårt att få Roberts att inte spela komedi. Och när han såg "Erin Brockovich" tyckte han att Steven Soderbergh lyckats få Julia Roberts att hela tiden spela på det sättet han ville, men inte lyckades med.

Filmmanuset är skrivet av Callie Khouri, som också skrev "Thelma & Louise".

Den fina titelmelodin sjungs av Bonnie Raitt.

Lasse Hallströms senaste film är "Sjöfartsnytt" med Kevin Spacey, Julianne Moore, Judi Dench och Cate Blanchett.

(Something to talk about, 1995)

Kanal 5 21.00

I flesta laget

Michael Keaton spelar lyckligt gift men mycket upptagen. Hur ska han hinna med hustrun, jobbet, familjelivet? När han får ett erbjudande om att klona sig själv tar han det. Hans kopior får olika egenskaper för att klara av olika livsuppgifter.

  Det verkar lösa hans problem, men naturligtvis blir det komplikationer.

  Michael Keaton är rolig i flera roller, och Andie MacDowell bedårande fru, men komedin når inte riktigt föregångaren "Måndag hela veckan". Precis som den bygger det på en originell idé, och båda filmerna är regisserade av Harold Ramis som också gjorde första "Ett päron till farsa" samt "Analysera mera!". Han är dessutom skådespelare och var en av medlemmarna i "Ghostbusters".

  Mångsidiga Andie MacDowell har vi sett i "St Elmo"s fire", "Sex, lögner och videoband", "Gifta på låtsas", "Höken är lös", "Spelaren", "Short cuts", "Bad girls", "Fyra bröllop och en begravning", "Måndag hela veckan" och "Harrison"s flowers" som också visas idag.

(Multiplicity, 1996)

ZTV 21.00

Ghost world

Artonåringarna Enid (Thora Birch) och Rebecca (Scarlett Johansson) sätter igång en massa saker på skoj, för att driva med andra. Men de hamnar i mer vuxna situationer och problem än de hade väntat sig när de får kontakt med ensamme musikfanatikern Steve Buscemi.

(2001)

TV 1000 Cinema 17.00

Some kind of beautiful

Kärlek bland tonåringar. En kille och en tjej är bästisar. Hon blir svartsjuk när han blir förälskad i skolans snygging. Med Eric Stoltz, Mary Stuart Masterson och Lea Thompson. Gjord av tonåringarnas store 1980-talsskildrare John Hughes.

(1987)

Kanal 5