SVT: Det är en historisk dag

avJon Forsling

Beslutet var väntat sedan en tid.

Men Sverker Olofssons besked att lämna "Plus" togs ändå emot med förstämning av SVT i dag.

– Det är en historisk dag, säger projektledare Anna Hellgren på SVT Umeå.

Beskedet att Sverker Olofsson lämnar flaggskeppet "Plus" togs emot med något som liknade sorg på SVT Umeå under förmiddagen.

Beslutet var väntat sedan några månader tillbaka - ändå säger Anna Hellgren, projektledare på SVT, att det känns vemodigt.

– Folk är...kanske inte chockade precis, men det känns som en historisk dag. Att tappa en arbetskamrat som är så omtyckt, och som har jobbat så länge här känns ledsamt, säger hon.

Nu inleder SVT det svåra arbetet med att hitta en värdig efterträdare till Sverker Olofsson. Man diskuterar nu också på vilket sätt programmet ska förändras och förnyas när det kommer tillbaka i höst.

– Det är för tidigt att säga än hur det kommer att bli. Men vi kommer att fortsätta göra journalistik som står på konsumenternas sida. Just nu har vi våra bästa tittarsiffror på tio år, så programmet är starkt, säger Anna Hellgren.

Vissa saker kommer att vara sig lika – även utan Sverker Olofsson. Den älskade och fruktade soptunnan kommer med största sannolikhet att vara kvar.

– Ja, om jag får bestämma så, säger Anna Hellgren.