De festade hela natten

avKarin Östman, Martin Gustafsson

TV

Landslagsstjärnorna hann knappt nyktra till före finalen

Foto: Foto: TV4
KRÄVDE ATT FÅ SOVMORGON Magnus Wislander, Ljubomir Vranjes, Andreas Larsson och Johan Pettersson i Handbollslaget drack öl och rosévin hela natten. På finaldagen krävde de att inspelningarna flyttades till eftermiddagen – något som TV4 dock stoppade. ”Det är klart att vi var lite trötta”, säger Johan Pettersson.

Handbollslaget festade hela natten med mängder av öl och rosévin.

När de tävlade i finalen i ”Fångarna på fortet” hade de knappt hunnit bli bakfulla.

– Det gäller att ladda på rätt sätt, säger Magnus Wislander.

Programledaren Gunde Svan och Wislander.

De svenska landslagsstjärnorna Johan Pettersson, Magnus Wislander, Andreas Larsson och Ljubomir Vranjes drog igång en riktig brakfest natten före finalen.

En källa uppger att Handbollslaget först drack rosévin ihop med flera andra deltagare och sedan fortsatte med öl på hotellrummen till långt in på natten.

Det festades till och med så hårt att flera av deltagarna i Handbollslaget kan ha varit påverkade under tävlingen.

– De hade förmodligen alkohol i kroppen när de tävlade, de var bakfulla, säger en källa med insyn i produktionen.

Men trots den hårda uppladdningen blev det seger mot laget Fortets mästare med Marie Svan, Magnus Samuelsson, Casper Jarnebrink och Isabella ”Elektra” de Salareff.

”Ett härligt gäng”

Peter Gustafson från ”Bonde söker fru” festade tillsammans med Handbollslaget under en av kvällarna vinnarlaget var där.

– Jag vet inte om det var kvällen innan finalen, men vi hade otroligt skoj. Jag vet att handbollskillarna inte sov särskilt lång stund innan de skulle upp och tävla.

– Vi drack mest rosé och öl. Det var ett riktigt härligt gäng, allt från Thomas Bodström till Magnus Wislander, fortsätter han.

Efter den sena festnatten ställde Handbollslaget kravet att inspelningarna flyttades till eftermiddagen i stället för förmiddagen.

– Där fick vi ju ett nej, vi hade varit uppe vid halvsju på morgonen dagen innan och det är klart att man inte vill gå upp halv sju igen, säger Johan Pettersson.

Var ni bakfulla under finalen?

– Ah, vi gick upp halv sju på morgonen så det är klart att vi var lite trötta. Men hade vi varit ordentligt i gasen så hade vi inte lyckats prestera, så jävla bra är vi inte.

Hur mycket drack ni kvällen innan?

– Vi har ju alla varit proffs i Tyskland och kan dricka öl, men vi vet hur mycket vi kan dricka, så att det inte går överstyr. Det var hur lugnt som helst, säger han.

Programledaren Gunde Svan är besviken över lagets uppladdning.

”Många stolpe in”

– Jag tycker att det är synd att man tar så lättvindigt på det. Att de inte går in för det hårdare när de är där nere. Det brukar straffa sig till sist, men den här gången gick det vägen.

– Jag upplever att de hade ganska många stolpe in, men det ska man ha om man ska vinna.

Tora Heckscher är exekutiv producent:

– Ingen var påverkad under tävlingen, de drack ju inte ute på fortet. Men att folk festar, det handlar om vuxna människor som dessutom tävlat under hela sina liv och som vet var gränsen går.