"Bingolotto" återvänder till TV4

Ingvar Oldsberg: Det känns jättebra, det ska bli jättekul

Efter sju år i Sjuan återvänder "Bingolotto" till TV4.

– Det känns jättebra, det ska bli jättekul, säger programledaren Ingvar Oldsberg.

Efter vårens säsong och sommaruppehållet väntar en nypremiär för "Bingolotto". Då återvänder programmet till TV4 – kanalen där programmet startade för 24 år sedan med Leif "Loket" Olsson i fören.

Nu leds "Bingolotto" av Ingvar Oldsberg, som tog över efter Marie Serneholt förra året. Sedan dess har publiksiffrorna vänt och uppesittarkvällen dagen före julafton var ett av de mest sedda avsnitten någonsin.

– Det känns jättekul att programmet flyttas tillbaka till TV4. Där når vi en bredare publik där de traditionella målgrupperna nås, säger Ingvar Oldsberg.

Sveriges David Letterman

Sedan han tog över programmet har formatet ändrats en aning – och inspirationen kommer från andra sidan Atlanten.

– Jag har ändrat "Bingolotto" till viss del och gjort om det till lite mer Letterman-stuk och det ska vi så klart fortsätta med, säger han.

Gynnar föreningslivet

Kanalbytet innebär en större och bredare publik och programledaren hoppas att det ska ge direkta effekter för föreningslivet.

– Att Bingolotto nu återvänder till TV4 kommer glädja många av våra spelare som de senaste åren endast kunnat spela Bingolotto vid ett fåtal tillfällen per år då man inte haft tillgång till Sjuan. Vi är övertygade att många nya spelare kommer ta chansen att spela till glädje för sig själva och inte minst till glädje för Sveriges Föreningsliv dit allt överskott från Bingolotto går, till gagn för alla ungdomar, säger Hans Sahlin, vd för Folkspel i ett pressmeddelande.

"Bingolotto" flyttar över till TV4 i samband med höstens säsongstart.

Matilda Kvarnström Lantz/TT

Publisert: