Almenäs: Oproffsigt och dåligt av TV3

avJoni Nykänen, Natalie Demirian

”Får inte hända i en direktsändning”

1 av 6

Förvirringen var total på ”Kristallen”-galan.

Fel tv-program utsågs till vinnare i kategorin Årets underhållningsprogram – och Jessica Almenäs var förbannad på missen.

– Det här får inte hända i en direktsändning, säger Almenäs till Nöjesbladet.

När Måns Zelmerlöw ska dela ut priset för Årets underhållningsprogram visar det sig att programnamnet i kuvertet är felaktigt.

Han läser upp ”Let's dance” istället för den riktiga vinnaren ”Idol”. Förvirringen blir total i direktsändning. Jessica Almenäs och David Hellenius hinner gå upp på scen för att ta emot priset.

Senare under sändningen får tittarna reda på att ett fel gjorts i beställningen med glasbruket som tillverkar Kristallerna, och att fel namn hamnat i kuvertet.

”Får inte hända”

Jessica Almenäs totalsågar TV3.

– Det är otroligt oproffsigt av TV3. Det här får inte hända i en direktsändning. De släpper upp oss på scen och låter oss prata och gå av scen innan de talar om att det var fel och att "Idol” vann. Att de inte har kontrollerat det här tidigare är obegripligt. Om man är professionell kontrollerar man vad som står på kuvert och kristaller. Det kan inte bara passera, säger Almenäs till Nöjesbladet.

Nu kräver hon att man redovisar hur juryn faktiskt har röstat.

– Hur ska man ta det här vidare? Man vill veta hur de röstat. Man undrar var det gick fel. Jossan och Rachel är skitbra men på alla andra sätt är galan oproffsigt skött. De får träna lite mer innan de gör den igen, säger Almenäs.

Tycker synd om Jessica och David

Alexander Bard, som medverkar i vinnarprogrammet ”Idol”, är starkt kritisk.

– Jätteklantigt av TV3. Jag tycker synd om Jessica och David och förstår varför hon var jävligt förbannad efteråt. Jag skulle känna mig utskämd och fånig. När vi vann satt vi bara kvar vid vårt bord. Vi kände att vi inte kunde gå upp innan vi fick intyg på att vi vunnit, säger Alexander Bard.

Programledaren Josephine Bornebusch kommenterar kaoset:

– Det är så klart jättetråkigt för dem som trodde de vann men inte gjorde det. Vi är alla människor och det kan gå fel ibland, säger hon.

Kristallens ordförande Svante Stockselius menar att felet inte ligger hos TV3:

– Detta berodde på ett mänskligt fel som gjordes vid beställningen av Kristallerna. I kommunikationen mellan beställningen till glasbruket skedde ett mänskligt fel som följde med ända ner i kuvertet. Detta felet ligger inte på TV3 eller produktionen, säger Kristallens ordförande Svante Stockselius i ett pressmeddelande.

Nöjesbladet fick senare bildbevis på att Måns Zelmerlöw faktiskt läste upp det som stod i kuvertet, vilket var ”Let's dance”.

– Måns tar detta som det proffs han är med ett leende. Det stod fel program i kuvertet. Det är oerhört beklagligt och berodde på den mänskliga faktorn, skriver Susanne Nylén, presschef på MTG TV, i ett mejl till Nöjesbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM