Kolla in fejkade annonsen för ”Morran och Tobias” hus

avTorbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Mäklaren bakom skämtet: ”Så här mycket mejl och samtal har jag aldrig fått”

1 av 4
Här är mäklarannonsen som välter internet.

Mäklaren skulle skoja med vänner och kollegor.

Nu har den fejkade annonsen för ”Morran och Tobias” hus blivit viral.

– Så här mycket mejl och samtal har jag aldrig fått. Min telefon håller på att lägga av här, den går på fullvarv och mejlen också. Det är kul, säger Caroline Sjögren på Skandiamäklarna.

Kråkslottet annonseras ut för 48 miljoner kronor.

Det är samma rivningsfärdiga kåk som i SVT:s komediserie ”Morran och Tobias” med Johan Rheborg och Robert Gustafsson i huvudrollerna.

”Crossbana ryms”

I den fejkade annonsen beskrivs villan med typiska mäklarformuleringar i kombination med Rheborg-karaktären ”Morrans” egna ord: ”Renoveringsdröm i nationalromantisk stil? Spa, bastu och vill haaa känsla. Generöst tilltagna ytor där crossbana ryms. Möjlighet finns till egen, ekologisk, elförsörjning där nya 4:an blir gamla 9:an och ljummun värme utlovas.”

Full i skratt

Mäklaren är full i skratt när Nöjesbladet når henne över telefon.

– Det var tänkt som ett litet internskämt, det var inte meningen att det skulle spridas så mycket eller snabbt. Jag la upp den på min Facebook och så plötsligt hade den delats ett par hundra gånger och sen fortsatte det bara, säger hon.

Annonsen, som ligger på Skandiamäklarnas hemsida, kan inte hittas via sajtens sökfunktion, och Caroline Sjögren betonar att adressen också är fejkad.

– Det är ett hus som finns i kommunen här i Västerhaninge där jag jobbar, men det ligger inte till salu och adressen stämmer givetvis inte. Annonsen är gjord i vårt annonssystem, men det här finns så klart inte på Hemnet eller så, säger hon.

Bland alla samtal, har du fått några seriösa spekulanter?

– Nej, alla har förstått att det är ett skämt. 99 procent är folk som ringer och skrattar och tycker att det är roligt, resten har varit journalister, säger hon.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM