SVT vill ge duon en egen tv-show

avJon Forsling, Klas Granström

TV

Oldsberg och Hellberg planerar comeback ihop

Foto: Ingvar Oldsberg får klara sig själv i sitt nya program. Men redan nästan år kan han göra tv ihop med Björn Hellberg igen. Radarparet har flera idéer som de diskuterar med SVT. ”Det har att göra med liknande saker som vi har gjort ihop förut”, säger Ingvar Oldsberg.

Han nobbade Ingvar Oldsbergs erbjudande om en roll i ”Här är ditt liv”.

Men nu avslöjar Björn Hellberg, 64, att det gamla radarparet snart gör comeback i rutan – i ett helt nytt program.

– Ingvar har flera idéer. Det kan bli av nästa år, säger han.

Nyheten att Ingvar Oldsberg, 64, lämnar ”På spåret” till förmån för Kristian Luuk, 42, slog ner som en bomb i tv-Sverige tidigare i vinter.

Oldsbergs beslut innebar också att domaren och evige vapendragaren Björn Hellberg hade gjort sitt i programmet. SVT har ännu inte presenterat hans ersättare.

Fick nobben

Ingvar Oldsberg var fast besluten att få med sig Hellberg till sin nya satsning – en uppdaterad version av Lasse Holmqvists tv-klassiker ”Här är ditt liv” som har premiär i höst.

– Min tanke var att Björn skulle kunna vara reporter ute i landet, som en återkommande figur, bekräftar Oldsberg.

Men Hellberg gav honom nobben.

Tennisen lockar

– Vi pratade om olika roller jag kunde ha. Antingen en kåsör som gjorde krönikor eller någon slags reporter som skulle intervjua folk stan om vad de visste om huvudpersonen i varje program. Men jag bestämde mig rätt tidigt för att tacka nej, berättar Björn Hellberg.

Varför det?

– När det blev klart att vi inte skulle göra ”På spåret” mer bokade jag upp mig i september och oktober. Bland annat ska jag göra U.S Open i tennis för första gången på länge. Det kom annat i vägen helt enkelt.

Nytt program

Däremot kan Nöjesbladet avslöja att SVT planerar att ge firma Oldsberg/Hellberg ett helt nytt program – så tidigt som nästa år.

– Vi vet ännu inte vad det blir, inget är klart. Men ideér finns, det kan ha att göra med liknande saker som vi gjort ihop förut. Jag skulle tro att det kan vara klart till hösten, säger Oldsberg.

ARTIKELN HANDLAR OM