Bonusfamiljen (tv-serie)

Inga fler säsonger av ”Bonusfamiljen” i SVT

Av: 

Hans Shimoda

Anna Shimoda

TV

Snart har den tredje säsongen av ”Bonusfamiljen” premiär på SVT.

Men av allt att döma blir det den sista.

– Just nu finns inga planer på en fjärde säsong av ”Bonusfamiljen”, säger Anna Croneman som är programchef för SVT Drama.

Den 18 februari har den mycket efterlängtade tredje säsongen av ”Bonusfamiljen” premiär i SVT. Tittarna kommer att känna igen sina älskade karaktärer såsom ”Martin”, ”Lisa”, ”Patrik” och ”Katja” som spelas av Fredrik Hallgren, Vera Vitali, Erik ”Jerka” Johansson och Petra Mede.

Den hyllade serien, som är skapad av Felix Herngren, hans fru Clara Herngren, syster Moa Herngren och Kalle Marthin, har haft stadiga tittarsiffror på över miljonen per avsnitt, men enligt uppgift kommer SVT inte att beställa en fortsättning efter den tredje säsongen.

– Just nu finns inga planer på en fjärde säsong av ”Bonusfamiljen”. Men vi stänger inga dörrar i framtiden, säger Anna Croneman som är programchef för SVT Drama till Nöjesbladet.

”Såklart tråkigt”

När vi når Felix Herngren och Clara Herngren kommenterar de SVT:s besked gemensamt i ett sms:

“Det vore såklart tråkigt om SVT inte ville köpa in en fjärde säsong. Men vi håller tummarna för att Bonusfamiljen kommer tillbaka på ett eller annat sätt”.

Tidigare kom det uppgifter att amerikanska tv-bolaget ABC hade köpt rättigheterna till ”Bonusfamiljen” och att de skulle spela in ett pilotavsnitt. Det gjordes, men det blev tyvärr ingen fortsättning.

Kan få tysk och fransk version

– Jag och Felix var över i USA och hälsade på under inspelningarna av piloten. Det var ett jättebra produktionsbolag och vi tyckte väldigt bra om producenten, vi hade samma syn på serien. Men ABC har bara 22-minutersavsnitt och ett avsnitt av ”Bonusfamiljen” är 44 minuter. Det händer väldigt mycket med programmet om man skruvar upp humorn och tempot så pass. Det blir ett helt annat program.

De har inte helt gett upp hoppet om USA, men förklarar samtidigt att det finns långt gångna planer på att ”Bonusfamiljen” kommer att få nationella versioner i Tyskland och Frankrike.

ANNONS

Spara 369 kr nu, streama HBO Max hela året!

Extern länk från HBO Max

Beställ här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

TV

/

Bonusfamiljen (tv-serie)

LÄS VIDARE

Snart premiär! Så bra är nya säsongen av ”Solsidan”

ÄMNEN I ARTIKELN

Bonusfamiljen (tv-serie)

Felix Herngren

Moa Herngren