George Clooney

C More sänder George Clooneys tv-comeback ”Catch-22”

Av: 

Karolina Fjellborg

TV

I ”Catch-22” gör George Clooney sin första stora tv-roll sedan ”Cityakuten”. Nu är det klart att C More visar serien i Sverige.

George Clooney har inte gjort tv på allvar sedan "Cityakuten", men nu är han på gång igen, med miniserien "Catch-22", som han både gör en av rollerna i, och är med och regisserar och producerar.
Och nu är det klart att serien, som är en samproduktion mellan amerikanska Hulu och italienska Sky Italia, kommer att visas i Sverige på C More, med start i maj.
"Catch-22" är en satirisk svart komedi som är baserad på Joseph Hellers "Moment 22" från 1961. Den utspelar sig under andra världskriget och har, förutom Clooney, bland andra Christopher Abbott, Kyle Chandler och Hugh Laurie på rollistan.
Abbott gör huvudrollen som John Yossarian. En amerikansk bombfällare vars största problem inte är alla de tusentals fiender som försöker döda honom, utan hans egen armé som fortsätter att öka de antal uppdrag som han och hans kamrater måste ge sig ut på.
Om Yossarian försöker undvika sina uppdrag, bryter han dock mot moment 22. En byråkratisk regel som slår fast att en person som oroar sig för sin egen säkerhet under livsfarliga omständigheter är rationell, medan en person som gladeligen fortsätter att ge sig ut på farliga uppdrag anses vara galen.

Om han ber om att få avsluta sin tjänst anses han alltså vara vid sina sinnens fulla bruk – vilket innebär att han INTE kan frigöras från sina plikter.
Så här ser trailern ut:

"Catch-22" består av sex avsnitt och har premiär i USA och Italien den 17 maj. C More kommer att visa serien i Sverige med start i maj, men har inte gått ut med något exakt datum än.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken


Publisert:

LÄS VIDARE

Kinnaman i 60-talskostym, charmerande raritet och udda SVT-humor

ÄMNEN I ARTIKELN

George Clooney

C More

Hugh Laurie

Tv-serier

Trailer