Nobbades av sin egen chef

TV

Nominerade inte Ernst till Kristallen

Ernst Kirchsteiger, 49, missar sannolikt chansen att vinna ”Kristallen”.

Den folkkära programledaren nominerades inte - av sin egen chef.

- Det hade varit kul för alla som jobbade med ”Sommartorpet”, säger han.

Foto: ”aldrig blivit nominerade” Ernst Kirchsteiger är inte förvånad över att inte ha blivit nominerad till Kristallen. ”Det kanske inte är ett program som är nominerbart”, säger han.

Tre av kategorierna i det prestigefyllda tv-priset Kristallen” röstas fram av tittarna själva.

Men först nominerar kanalerna sina personliga favoriter.

Ernst Kirchsteiger, 49, tillhör inte de utvalda.

Redan i våras bestämde SVT vilka de ville nominera i klasserna Bästa manliga och kvinnliga programledare, samt Bästa program.

Publicsuccé

På SVT:s hemsida går det just nu att rösta på tolv män - bland dem doldisar som Oliver Pasche, Johar Bendjelloul och Per Dahlberg - men inte på Ernst.

Man har även nominerat hela 28 program - men inte ”Sommartorpet”.

Detta trots att Ernst Kirchsteigers inredningsprogram var ett av de absolut mest populära programmen på SVT både i fjol och i år.

Beslutet att inte nominera Ernst togs i våras av dåvarande programdirektör Leif Jakobsson - långt innan Ernst bestämde sig för att gå över till TV4 där han nu är anställd.

- Jag hade många ytterst professionella programledare att välja mellan. Man gör olika överväganden, säger Leif Jakobsson som lämnade SVT i maj.

”Inte förvånad”

Varför finns inte Ernst med?

- Jag kommenterar inte mina beslut, varken de som är för eller emot. Sen går det faktiskt för tittarna att rösta på dem som inte är nominerade också.

Ernst Kirchsteiger:

- Jag är inte förvånad, för vi har aldrig blivit nominerade. Jag vet inte vad det beror på, det kanske inte är ett program som är nominerbart. SVT har väl gjort ett urval, och det får stå för dem.

- För egen del är jag likgiltig. Men det hade varit kul för alla som jobbade med programmet att få bli nominerade, säger han.