Flinck gräver i sitt förflutna

TV

Skådespelaren släktforskar i tv: Mina sju systrar har bara sett mig på bild

Foto: På jakt efter rötter Thorsten Flinck är även nyfiken på sin mammas sida av släkten: ”Jag är intresserad av min morfar som var trapetskonstnär i den ryska cirkusen. Det är från honom jag har fått min konstnärlig ådra.”

Konstnären Thorsten Flinck, 49, är skeptisk till att luska i familjens hemligheter.

– Min far var en människa som jag inte kände och som ynglade av sig en massa syskon, säger han.

Nöjesbladet avslöjar deltagarna i succéprogrammet ”Vem tror du att du är?”.

Runt miljonen tittare såg förra året Christer Sjögrens tårar över det som framkom om hans mormor.

Nästa vecka börjar inspelningen av en fjärde säsong på SVT.

Huvudpersonerna i programmet får hjälp av etablerade släktforskare när de ger sig ut på sina upptäcktsresor i det förflutna. Alla har valt olika utgångspunkter.

När Nöjesbladet når skådespelaren, konstnären och numera ”Vem tror du att du är?”-deltagaren Thorsten Flinck är han mitt upp i arbetet med en föreställning tillsammans med Kenny Håkansson.

”Jag är tvådelad”

Det var ingen självklarhet att ställa upp i programmet.

– Jag är tvådelad till att vara med. Min mor är från Örebro och min fransk-marockanska far levde i Casablanca och i Paris. Det var en man som inte på något sätt har tagit ansvar för mig och min tvillingbror eller varit en del av mitt liv. En människa jag inte känner och som ynglat av sig en massa syskon där nere, säger Thorsten.

Thorsten träffade sin far endast vid tre tillfällen, innan fadern gick bort för tio år sedan. Hans tvillingbror Rickard Flinck har tidigare grävt i familjens förflutna.

– Den biologiska klockan tickar och har sitt behov som jag nu lyssnar till för första gången. Förut var det något jag inte har velat ta i. Men hade jag inte gjort det nu så skulle det aldrig bli av. Så jag gör det med viss skepsis, fortsätter han.

Vingård

Thorstens tvillingbror hittade sju systrar som driver en vingård i Casablanca.

– Brorsan åkte dit under perioder. Han har berättat för mig att mina systrar har en bild på mig, den förlorade brodern, i stället för Allah på böneplatsen i huset, så jag känner mig välkommen, säger han.

”Starka öden”

Den nya säsongen kommer att sändas i höst.

– Vi har hittat fantastiska saker och starka människoöden. Det är modigt av deltagarna att vara med, säger Angelica Wallgren på Titan.