Gustafsson gör egen tv-serie

Det är hett med svenska komediserier. ”Solsidan” gör succé – och samtidigt håller Robert Gustafsson på att skriva en egen serie. ”Vi är i starten”, säger han.

avJessica Isaksson

TV

Efter succén med ”Solsidan”.

Nu skriver även Robert Gustafsson en komediserie för tv.

– Vi ska presentera den nu, säger han.

Robert Gustafsson, 46, har sålt fulla hus sedan premiären av sin Jubileumsrevy på Rondo i Göteborg i september. Under hösten och våren har föreställningen sålt 108?000 biljetter. Robert Gustafsson går inte lottlös. Vissa av biljetterna kostar uppåt tusenlappen – och han får femtio procent av intäkterna.

– Den har inte heller varit billig att sätta upp. Men det går ju absolut ihop. Sedan vill jag inte bara ha matgäster. Det finns fyra kategorier av biljetter man kan köpa. Allt från några hundra spänn till en tusenlapp. Tonåringar och studenter måste också kunna titta, säger han.

Showen har gått så bra att det finns planer på en landsturné efter våren.

Är hemlighetsfull

Parallellt har Robert Gustafsson flera projekt. Bland annat skriver han, i sviterna av ”Solsidan”-succén, på en egen komediserie för tv. Han ska både skriva och spela i den.

– Jag vet inte om det blir i år eller nästa år. Vi ska presentera den nu. Men vi vet ingen kanal eller nåt sånt nu, säger han.

Han är förtegen om medförfattarna.

– Vi är flera stycken, men vi är i starten. Jag kan inte säga så mycket mer.

Det verkar hett med svenska komediserier nu. Har du sett ”Solsidan”?

– Jag tycker jättemycket om första säsongen. Det var en ny form för det. En sorts igenkänning som inte är gapflabbig, ­säger Robert Gustafsson.

Kommer göra egen variant

Hans egen serie kommer göras annorlunda.

– Solsidan är en specifik form som bygger på de miljöerna. Man försöker hitta en egen form på ­saker. ”Svensson Svensson” är en typ av igenkänning som är mycket mer flabbig än vad ”Solsidan” är till exempel.