Han gör tv – i sitt hem

Tony Irving: Blir en blandning mellan pratshow och sitcom

Tony Irving tänker bjuda in svenska folket i sitt hem i en ny pratshow. ”Men det blir inte det typiskt svenska formatet”, säger han.
Tony Irving tänker bjuda in svenska folket i sitt hem i en ny pratshow. ”Men det blir inte det typiskt svenska formatet”, säger han.

Tillhör du dem som kommer att sakna Tony Irvings bitska kommentarer när ”Let’s dance” är över?

Misströsta inte.

Nu avslöjar Nöjesbladet att Irving ska leda en ny pratshow i tv – som spelas in i hans eget hem.

Juryn.
Juryn.

Han är känd för sina hårda domar och spydiga kommentarer i ”Let’s dance” i TV4. Men Tony Irving, 44, är inte enbart en ansedd dansdomare – snart får han en helt eget program.

För Nöjesbladet avslöjar Irving att han har flera nya projekt på gång. ”Hemma hos Tony” är en talkshow där tv-profilen bjuder in gäster till sitt eget hem. Både svenska och utländska personer kommer att bjudas på middag inför en livepublik.

– Det blir inte det typiskt svenska formatet, utan som en blandning mellan en sitcom och en engelsk talkshow, säger Tony Irving.

Han utlovar kitsch, fest och gäster från såväl underhållningsbranschen som andra samhällssfärer. Brittiska Graham Nortons och Paul O’Gradys tidigare talkshows är några av influenserna.

Oklart med kanal

Programmet görs av ett etablerat produktionsbolag, och planeras till våren 2012. Vilken kanal det ska gå på är ännu inte klart.

– Men jag ser mig själv som en TV4-profil, så jag tar för givet att de börjar kolla där, säger Tony Irving.

För den som inte kan få nog av den bitske britten blir det ännu mer Irving i rutan. Projektet ”Dance around the world with Tony” är en programserie av Discovery Channel-karaktär. Ambitionen är att skildra dans ur ett kulturellt och historiskt perspektiv.

Tv-serien vänder sig till en internationell marknad, och pilotavsnittet kommer att presenteras på årets Cannesfestival.

”Jag blir kvar”

Irving jobbar även med en bok, samt ytterligare ett möjligt tv-projekt.

Kommer du att lämna ”Let’s dance” nu när du har så mycket annat på gång?

– Du, jag blir kvar så länge de vill ha mig. Men de blev av med Maria Öhrman, så ingen sitter tryggt, säger han.

Publisert: