Ola Salo klar för ”Så mycket bättre”

TV4 avslöjar nästa ”Så mycket bättre"-artist

Deltagare nummer tre är klar.

Ola Salo kommer att medverka i kommande säsong av TV4:s succéserie ”Så mycket bättre”.

– Jag hade ett långt samtal med Mikael Wiehe som var översvallande positiv. Jag blev extra sugen, säger Salo till Nöjesbladet.

Nu är den tredje ”Så mycket bättre”-artisten påskriven och klar.

– Det ska bli jäkligt kul. Och jag är väldigt förtjust i programmet. Jag brukar kolla på det själv, säger Ola Salo till Nöjesbladet.

Orup och Amanda Jenssen är sedan tidigare klara.

I en video på Youtube som TV4 lagt ut spelar Amanda Jenssen "Calleth you, cometh I”. Vilket avslöjar vem nästa deltagare blir. Och det är The Arks forne frontfigur Ola Salo.

– Det här är en låt som många önskar att de hade skrivit, säger Jenssen i videon.

Förts diskussioner

Hela truppen på sju artister är ännu inkomplett. Åtminstone officiellt sett.

Nöjesbladet har tidigare avslöjat att långtgående diskussioner förts med Oskar Linnros, Andreas Kleerup och Lisa Nilsson.

Ola Salo berättar att det har förts diskussioner med honom inför varje säsong av "Så mycket bättre”.

– Nu passade det verkligen för mig tidsmässigt. Jag har tidigare varit upptagen under den perioden, säger Ola Salo.

Orup har berättat att hans krav för ”Så mycket bättre” var en lista på artister han ville se i programmet.

– Jag har fattat att Orup gärna ville ha mig. Och han blev glad när han fick veta att jag är med. Det är smickrande att finnas med på hans önskelista, säger Ola Salo.

Salo har varit positivt inställd till ”Så mycket bättre” från början. Men det var ett samtal med Mikael Wiehe som gjorde honom extra sugen.

– Mikael Wiehe var så översvallande positiv. Det var också väldigt nära att jag skulle ha varit med det året han var med.

Soloalbum på gång

Ola Salo arbetar just nu med sitt soloalbum.

– Jag har börjat jobba med förarbetet kring soloalbumet. Det ska jag jobba med resten av året. Och jag vet inte riktigt när det kommer ut.

– I och med att jag skrev all musik i The Ark har jag insett nu när jag skrivit ny musik att man kommer att känna igen mitt låtskriveri. Det finns ingen anledning att jag ska bli någon annan, fortsätter Salo.

Ska du synka det med ”Så mycket bättre” när det snackas som mest om dig?

– Är man med i det här programmet får man vara beredd på att det blir mycket fokus på de låtar man gör i programmet. Så om man släpper en skiva precis efter programmet finns det en risk att man konkurrerar med sig själv. Man får låta det här ha sin tid och kanske är det bättre att släppa ett soloalbum lite senare, säger han.

Har du börjat jobba med de andra deltagarnas låtar? Tänkt ut vad du ska välja?

– Det har jag börjat lite lätt på. Helt klart. Jag har börjat ge lite förslag. De musikansvariga för programmet har sagt att man får vara beredd på att man inte får alla sina önskelåtar. Jag har börjat skissa på en önskelista.

Det blir en dragkamp?

– Ja, det blir det nog. Då avgör nog programmets musikansvariga det.

”Så mycket bättre” spelas in på Gotland i början av juni.

Publisert: