Attacken: ”I min värld är jag mästerkocken”

Ala Abasis attack på Amir Kheirmand i Mästerkocken

Mästerkockstvåan sågar Amir Kheirmands insatser i finalen.

Och går till attack för att vinnaren använder sig av en färdig ingrediens.

– I min och min familjs värld är jag mästerkocken. Punkt slut, säger Ala Abasi till Nöjesbladet.

Ala Abasi, 30, fick se sig slagen av Amir Kheirmand, 34, i finalen av TV4:s "Sveriges mästerkock".

Nu totalsågar Abasi den nya mästerkockens vinnardessert, en Tarte Tatin, och att han använde sig av en färdig smördeg i stället för att tillaga rätten från grunden.

– Han gjorde inte den. Punkt slut. Han använde sig av färdig smördeg. Jag var jättenöjd med min efterrätt och hade utnyttjat timmen jag fick till max. Gjort egen chokladmousse, som ofta tar flera timmar att stelna. Men jag gjorde den på en kvart och lade den i frysen så att den skulle stelna, säger Abasi.

”Vad gjorde han egentligen?”

Hon ifrågasätter Amir Kheirmands insats, och det faktum att det är tillåtet att använda sig av färdiga ingredienser i programmet.

– Vad gjorde han egentligen? Han skalade äpplen, värmde pannan och hade i farinsocker och smör. Lägger på en smördeg, lägger in den i ugnen och är jätteorolig över "det kritiska momentet". Men sanningen är hur jävla svårt är det att vända på en färdig smördeg med några äpplen i mitten? Min familj sa att han stod i tjugo minuter och gjorde ingenting medan jag jobbade varenda sekund. Det är surt. Men han blev inte diskad så då är det väl godkänt, säger Ala Abasi.

Amir försvarar sig

Abasi anser att det inte är tillräckligt tydligt i programmet att han inte gör sin rätt från grunden.

– Om jag ska få jättedålig kritik för chokladbiten som fanns i min mousse kan man ändå visa att han har en färdig smördeg, säger Abasi.

Amir Kheirmand försvarar sig:

– Hade jag kunnat göra en smördeg på en timme hade jag gjort det. Jag beställde inte ett färdigskalat äpple. Jag beställde en produkt som inte går att göra på en timme. Och jag ville göra en produkt som innefattar en smördeg och då beställde jag det. Hade juryn tyckt att det är ett övertramp hade de sagt att jag inte får ha det.

”I min familj är jag mästerkocken”

Abasi känner sig trots förlusten som en vinnare.

– I min och min familjs värld är jag mästerkocken. Punkt slut. Jag värdesätter kokbokskontraktet och det är inom räckhåll, säger hon.

Domaren Leif Mannerström går till Kheirmands försvar.

– Jag tycker inte att Ala ska gnälla. Det är upp till var och en att välja vad man kan hinna med och har chans att göra. Men jag har förståelse för att förlusten känns. Han har inte vunnit på en färdigköpt smördeg. Det togs med i bedömningen, säger han.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN