Hockeymästaren: – Jag är skraj för att sova ensam

avChristoffer Nilsson

TV

Deltagarna i ”Mästarnas mästare” har flyttat in i ett hemsökt hus: Ligger i sängen med kalla kårar

1 av 4 | Foto: Mästarnas skräck: Hemmaspöken Tommy Söderström har sovit med ett öga öppet den senaste veckan. Anledningen är vad som har hänt i ”Mästarnas mästare”-huset under nätterna. ”Jag hörde en jävla smäll. Något åkte i golvet vid trappan och slog i varje trappsteg. Jäkligt läbbigt alltså, jag hade extremt svårt att somna efter det.”

ISTRIEN. Det är inte bara k­rävande grenar och i­ntensiva inspelnings­dagar.

Mästarna tvingas även kämpa mot spökena i huset.

– Jag är för skraj för att sova ensam, säger Tommy Söderström.

Foto: Alla är inte lättskrämda Både Sven-Åke Lundbäck och Tess Larsson har hört spökena under nätterna. Kajsa Bergqvist har dock inte märkt någonting. ”Jag vet inte om det stämmer eller om det bara är psykningar.”

Det finns nattdueller.

Och så finns det natt­due­ller.

Utöver att drabba samman sinsemellan för att greppa tag i en ljusstav för fortsatt tävlande i SVT:s ”Mästarnas mästare” har idrottshjältarna fler utmaningar nattetid.

De har nämligen flyttat in i ett spökhus, enligt forne ishockeymålvakten Tommy Söderström, 44.

”Jäkligt läbbigt alltså”

I tisdags, under deras f­örsta natt i huset, för-­ sökte han somna när han plötsligt tyckte sig ­ höra tre knackningar.

Han gick nedför trappan och öppnade ytterdörren – men ingen var där.

– Efter en halvtimme hörde jag tre nya knackningar. Då orkade jag inte gå ner. Senare samma natt hörde jag en jävla smäll. Något åkte i golvet vid trappan och slog i varje trappsteg. Jäkligt läbbigt alltså, jag hade extremt svårt att somna efter det, säger Tommy Söderström.

”Jag tror på spöken”

Nästa natt var det dags igen. Då hörde Theresia ”Tess” Larsson en dörr som stängdes tidigt på morgonen. Men på frukosten intygade samtliga deltagare att de legat kvar i sina sängar.

– Jag tror på spöken, eller själar, och tycker de är i­ntressanta. Men de gör ju ingenting mot en. Trots det är det lite obehagligt. Man ligger där i sängen med ­kalla kårar, säger Söderström.

Lyckligtvis för honom ­delar han rum med skid­legendaren Sven-Åke Lundbäck, 65.

– Jag åker hellre ut än ­sover ensam så jag hoppas Sven-Åke blir kvar. Om han ryker får jag släpa in sängen till Mattias Sunneborn. Jag är för skraj för att sova ensam, säger han.

Ägarna brann inne

Han misstänker att spökena är husets tidigare ägare.

– Jag fick veta att huset har brunnit ned vid ett tillfälle och sedan byggts upp igen. Och de som bodde här dog i branden. Så det måste vara de som är kvar, säger han.

Spökhyssen har varit en stor snackis i gänget. Men det är inte alla som sover lika taskigt som Söderström. Forna höjdhopparen Kajsa Bergqvist, 36, har inte märkt något stök.

– Jag vet inte om det stämmer eller om det bara är psykningar. Men de verkar ju ta det på allvar. Det är nya historier varje morgon, s­äger hon och skrattar.

Inspelningarna av programmet pågår och visas på SVT till våren.

Här är fler kändisar som haft kusliga möten

I fjol berättade popstjärnan Kesha 26, om sin heta sexnatt med ett spöke, i en intervju med Nöjesbladet:

–  Det var helt otroligt. Det var märkligt, som när man vaknar av något och det inte är en person. Det var väldigt sexigt, sa hon.

I SVT:s ”Stjärnorna på slottet” delade skådespelaren Peter Stormare rum – med andar. Efter att ha utfört exorcism blev han kvitt gastarna.

– Lagom kul att vakna upp och möta en galen död kärring, sa han till Nöjesbladet 2007.

ARTIKELN HANDLAR OM