”Män som hatar kvinnor” möter ”Sex and the city” i nya thrillerserien ”Heder”

Av: Karolina Fjellborg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Viaplay.
Julia Dufvenius, Eva Röse, Anja Lundqvist och Alexandra Rapaport.

"Män som hatar kvinnor" med en touch av "Sex and the city".

Så beskrivs den kommande Viaplay-serien "Heder", med Alexandra Rapaport, Anja Lundqvist, Julia Dufvenius och Eva Röse i huvudrollerna.

Nu finns de första bilderna ur Viaplays kommande satsning "Heder". En thriller där Alexandra Rapaport, Anja Lundqvist, Julia Dufvenius och Eva Röse spelar huvudrollerna som "fyra toppadvokater med ett brinnande engagemang för kvinnors upprättelse" – och en dödlig hemlighet i bagaget.

Serien, som Viaplay alltså beskriver som en mix av "Män som hatar kvinnor" och "Sex and the city", bygger på en idé av "Bron"-stjärnan Sofia Helin, och är skapad och producerad av Helin, Rapaport, Lundqvist och Dufvenius.

”Extremt viktig i sin samtid”

– Efter att i flera år ha längtat och sökt efter ett sammanhang där jag skulle få arbeta tillsammans med mina kvinnliga kollegor så föll alla bitar på plats när Sofia Helin kom till oss med idén om fyra advokater med ett gemensamt mörkt förflutet. Ur hennes idé skapade vi sedan "Heder" tillsammans, säger Rapaport i ett pressmeddelande.

– Med sin unika och fångande story är "Heder" ett starkt tillskott i Viaplays utbud. Vi fastnade direkt för karaktärerna och deras gripande historia. Serien är skapad av extremt talangfulla kreatörer och vi har några av Nordens bästa skådespelare i huvudrollerna så det känns otroligt lovande, säger Fredrik Ljungberg, programdirektör på Viaplay.

Producent är Birgitta Wännström, som även ligger bakom serier som "Maria Wern" (med Röse) och "Gåsmamman" (med Rapaport och Lundqvist).

– "Heder" är extremt viktig i sin samtid och beviset på att branschen börjar ta ny form. Vi visar att fyra fantastiska kvinnliga skådespelare alla kan ha varsin huvudroll i samma serie och att fem kvinnor tillsammans kan producera den. Samarbetet är lika utmanande som givande och det är modigt och nytänkande av Viaplay att satsa på oss, säger Wännström.


"Heder" består av åtta delar och har planerad premiär hösten 2019 på Viaplay, för att senare även visas i TV3.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE