Martin Lidberg nära att ge upp finalen i ”Mästarnas mästare”

Publicerad 2017-05-07

Han låg efter under hela mästarduellen och såg ut att gå mot en bitter förlust.

Nu avslöjar vinnaren av ”Mästarnas mästare” att han var nära att ge upp.

– Jag kände mig rätt uppgiven, säger Martin Lidberg om finaldramat.

Martin Lidberg stod för en mäktig slutspurt i mästarduellen mot förre snowboardåkaren Richard Richardsson.

Men det kunde ha slutat illa för ex-brottaren. Från start och i stort sett hela vägen in i mål låg han efter sin motståndare.

– Jag körde fast direkt vid repet och Richard drog ifrån. Det är lätt att bli stressad, men jag försökte hitta lugnet, säger Martin Lidberg.

I momentet där man skulle memorera klossar gick han all in.

– Jag var tvungen att chansa. Han tog två bitar åt gången, men jag kände att jag måste memorera fem, sex bitar för att komma i kapp. Jag gick för vinst men det gjorde också att jag fick med mig bitar som inte passade in.

”Jag brukar inte ge upp”

Som straff fick brottaren vänta i nittio sekunder innan han fick fortsätta, och där och då kände Martin Lidberg att det var kört.

– Jag är en person som inte brukar ge upp, men jag kände mig rätt uppgiven.

Men hoppet kom tillbaka när han såg att Richard Richardsson stötte på problem i det sista momentet, att träffa en måltavla med en brinnande pil.

– När jag kom fram till pilbågen förstod jag att vi är precis på samma båda två. Då kände jag mig lugn och stark och att jag kunde vinna det här, säger Martin Lidberg.

Hade stolpe in

Och väl där visade sig brottaren vara den vassaste skytten av de två.

– Det var en härlig känsla, Överlag har det gått väldigt bra i programmet, så det hade varit tråkigt om man förlorade mästarduellen, säger Martin Lidberg om segern.

Richard Richardsson är inte förvånad att just Lidberg vann.

– Det var väl han på pappret som man trodde på innan inspelningen. Sedan visade det sig på slutet att det fanns jättemånga starka namn. Det var ganska öppet egentligen. Men det var ingen skräll, säger han.

Martin Lidberg är ödmjuk och säger att Richard Richardsson lika gärna kunde ha stått som slutsegrare.

– Det är klart att det var små marginaler, nästan vem som helst hade kunnat vinna. I bland har man stolpe ut. Den här dagen hade jag stolpe in.

ANNONS