Mejla

Sylvia Balac

Balac: Kom igen, SVT – ni kan bättre än så här

Sylvia Balac om nya fredagsunderhållningen ”Bäst i test”

Babben Larsson och David Sundin leder ”Bäst i test”.

Foto: SVT

TV

Det är upp till bevis, SVT. Är ni bäst i test ­eller inte?

Det är den där tiden på året igen. Ni vet, när ”På spåret” är över och SVT anser att vi tittare behöver rensa våra huvuden på allt vad substans och allmänbildning heter. 

”På spårets” skor är givetvis svåra att fylla, men SVT försöker inte ens. Satsningen ”Roliga timmen” från 2015 sågades fullständigt men fick ändå förnyat förtroende 2016.

I kväll är det dags för ännu en nyhet: ”Bäst i test”. Babben Larsson och David Sundin leder programmet, som enligt egen utsago ”tar trams på allvar”.


Pia Johansson, Bianca Kronlöf, Claes Malmberg och Kodjo Akolor är den fasta panelen som tillsammans med en gäst (i premiär­programmet Kalle Zackari Wahlström) utsätts för olika test, som att tömma badkar på vatten eller känna efter vad David Sundin har i fickan. Sidekicken David Sundin som av oklar anledning sitter vid ett skrivbord som är hälften så högt som Babben Larssons. Kanske ska det symbolisera att David Sundin är ungefär hälften så rolig som Babben. 

Allteftersom testen avklaras poängsätts deltagarna, lite godtyckligt så där, som i så många av SVT:s tramsprogram.


För trams är vad det är, ännu ett program där kändisar mest ska ”bjuda lite på sig själva”. Och det är ett sådant slöseri. SVT har ju redan alla bitarna, men klarar inte av att sätta ihop dem. Om de hade behållit studion och i stället låtit panelmedlemmarna hålla i varsin timslång stå upp-special (ett format som inte alls behöver överlåtas till HBO och Netflix) hade deltagarnas potential utnyttjats på ett mycket bättre sätt.


Men å andra sidan är ”Bäst i test” bara en fyra veckor lång uppladdning inför ... gissa yrket-lång­köraren ”Upp till bevis” som tar över fredagsunderhållningen i mitten av april.

Kom igen, SVT. Ni borde kunna bättre än så här.

ANNONS EXTERN LÄNK

Shoppa solglasögon och badkläder hos Åhléns - här är årets trender.

Åhlens

Av: 

Sylvia Balac

Publisert:

LÄS VIDARE

”På spåret” – så blir du en mästare

ÄMNEN I ARTIKELN

Babben Larsson

Sylvia Balac

Pia Johansson

Bianca Kronlöf

Kodjo Akolor

Claes Malmberg

Kalle Zackari Wahlström