Pernilla Wahlgren om Anders Öfvergård: ”Helt galen”

avMathilde Albinsson

TV

”Wahlgrens värld” kan bli årets stora vinnare på Kristallengalan.

Men det var egentligen inte meningen att det skulle bli något program överhuvudtaget.

I ”Värvet” berättar Pernilla Wahlgren hur realityserien kom till av en slump – efter en dust med Anders ”Arga snickaren” Öfvergård.

– Jag hade ingen aning om att han skulle kliva in här och vara helt galen och skälla ut oss, säger hon i podcasten.

1 av 4

Pernilla Wahlgren, artist och entreprenör, gästar det senaste avsnittet av Kristoffer Triumfs podcast ”Värvet”.

I intervjun berättar hon att ”Wahlgrens värld”, som har chans på hela tre Kristallen-statyetter, egentligen kom till av en slump.

Allt började med att hon och barnen medverkade i ”Arga Snickaren VIP” 2015. En omvälvande upplevelse, berättar hon.

– Jag hade inte läst på ordentligt. Jag trodde det var typ ”Roomservice”, att de kommer hem till en och fixar i ordning. Jag sa till ungarna att ”jag har tackat ja till det och ni kanske måste vara med och hjälpa till lite själv när man bygger”.

”Helt galen”

Och så öppnade hon dörren för Anders Öfvergård, som ledde programmet – föga beredd på den utskällning som kom därefter.

– Jag hade ingen aning om att han skulle kliva in här och vara helt galen och skälla ut oss och öppna upp alla mina kaosrum, där jag har dolt allt för att det ska se tjusigt ut, berättar hon i podcasten.

Hon fick kalla fötter efter inspelningen och inför att programmet skulle sändas åkte hon och barnen till Thailand.

– Jag sa: ”Nu skriver ingen något om det här på sociala medier. Vi gör inte reklam för det, utan hoppas bara att det sänds och att ingen bryr sig.”

”Trodde vi skulle bli hatade”

Men folk brydde sig. Deras sociala medier fylldes med uppskattande kommentarer dagen efter att programmet hade sänts. Folk överöste familjen med kärlek, minns Pernilla Wahlgren i ”Värvet”.

– Jag trodde vi skulle bli hatade och folk skulle tycka att vi var värsta ”white trash-familjen”. Efter det fick jag jättemycket erbjudande från produktionsbolag som ville göra en realityserie, säger hon i intervjun och fortsätter:

– Jag sa, det kommer aldrig att gå. Jag och Bianca hade en väldigt stökig relation och jag kände att det där var så otroligt utlämnande och jobbigt.

Men till slut gick hon ändå med på att träffa produktionsbolaget Elk, som producerar ”Wahlgrens värld” för Kanal 5.

Och nu är programmet Kristallen-nominerat i kategorierna Årets program, Årets tv-personlighet och Årets realityprogram – kanske mycket tack vare den där dusten med Anders ”Arga snickaren” Öfvergård.

Familjen Wahlgren – nu och då 00:36