Driven finansthriller med färgstark hjältinna

Julia Ragnarsson i C Mores och TV4:s ”Fartblinda”

Matias Varela och Julia Ragnarsson i ”Fartblinda”.
Matias Varela och Julia Ragnarsson i ”Fartblinda”.

TV-RECENSION Carolina Neuraths ”Fartblinda”, om fulspel i finansvärlden, har blivit en snygg och självsäker dramathriller i åtta delar.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus
Fartblinda
C More
Säsong 1
Av bl a Jesper Harrie, med bl a Julia Ragnarsson, Matias Varela, Claes Månsson, Albin Grenholm, Julia Dufvenius, Kajsa Ernst, Oskar Thunberg, Edvin Endre och Johan H:son Kjellgren.


DRAMATHRILLER Carolina Neuraths bok ”Fartblinda”, om fiffel och båg i finansvärlden, har blivit en snygg, proffsig och självsäker dramathriller i åtta delar.
Julia Ragnarsson spelar den unga, hungriga ekonomijournalisten Bea Farkas, som är mitt uppe i en hemlig och ångande affär med den gifte bank-vd:n Peder Rooth (Matias Varela) när hon får korn på oegentligheter bakom de stekiga skrytkulisserna på banken han basar över, och drar i gång en granskning som får lavinartade konsekvenser.
”Fartblinda” ger en inblick i en spännande, sluten värld, full av girighet, maktmissbruk, gubbslemmeri och odrägliga manliga egon. Det är välgjord spänning vars starka framåtdriv och överhängande löfte om att högdjuren ska få det de förtjänar får en att förlåta några segare partier, några mindre övertygande replikskiften och en och annan lite klumpigare scen.
Man tror på Ragnarsson och Varela som både älskare och fiender, och birollsgalleriet är genomgående fint att se på, med speciellt sevärda insatser av Claes Månsson som bankens allt obehagligare styrelseordförande och Julia Dufvenius som bedragen Djursholmshustru med en tickande bomb i bröstet under sina dyra tröjor.
Om Bea Farkas iögonfallande styling och oväntade klädval piggar upp eller ligger på kollisionskurs med den övergripande kontexten kan kanske diskuteras, men hon är definitivt en färgstark hjältinna man gärna ser mer av.

”Fartblinda” har premiär på C More den 19 augusti, och kommer även att visas i TV4 med start den 2 september.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publisert:

LÄS VIDARE