”Sanna kommer vara lysande på Skansen”

TV

Lotta Engberg om sin nya allsångs-konkurrent

1 av 2 | Foto: I sommar konkurrerar Sanna Nielsen och Lotta Engberg om allsångstittarna med sina program från Skansen respektive Liseberg.

Redan ikväll började allsångskriget mellan Lotta Engberg och Sanna Nielsen.

Men programledarna hyllar varandra.

– Sanna är en fantastisk artist och en ljuvlig sångerska, säger Lotta Engberg.

Den 27 juni har TV4:s ”Lotta på Liseberg” med Lotta Engberg i ledningen premiär. Dagen därpå startar ”Allsång på Skansen” med Sanna Nielsen som ny programledare.

Men redan under söndagskvällen möttes allsångsdrottningarna. I ”Bingolotto” kunde tittarna se hur programledarna gjorde upp i en allsångstävling. En kamp som Engberg inledde med att förklara som ”krig” men avslutade med att förklara gästerna Martin Almgren och Hasse ”Kvinnaböske” Andersson som vinnare.

Lotta Engberg, som ersatte ordinarie programledaren Ingvar Oldsberg för kvällen, pratade med även allsångskonkurrenten Sanna om hennes kommande uppdrag på Skansen. Men ingen av dem ser den andra som en konkurrent.

– Jag tror folk behöver allsång på sommaren. Jag ser det inte som konkurrens. De kunde inte hitta en bättre programledare än Sanna, säger Lotta.

Fått fler tittare

SVT:s ”Allsång på Skansen” har länge varit den största sommarunderhållningen. Men de senaste åren har TV4:s version av konceptet närmat sig i tittarsiffror.

Enligt Lotta är det publiken som skiljer de två programmen åt.

– Vi har världens bästa publik. Det är vårt starkaste kort, säger hon.

I augusti förra året kunde Nöjesbladet avslöja att Sanna Nielsen tar över ”Allsång på Skansen” efter Petra Marklund.

Om mindre än två månader är det dags att inta Sollidenscenen inför Skansenpubliken och tittarna. Men Lotta Engberg vill inte ge sin konkurrent några tips.

– Jag tror inte Sanna behöver några tips. Jag tror hon kommer vara lysande på Skansen, säger hon.

Vilka artister som gästar programmen är ännu inte klart.

ARTIKELN HANDLAR OM