Jeremy Clarkson: BBC är jävla idioter

TV

Avstängde publikfavoriten går till attack mot sin arbetsgivare

1 av 4 | Foto: ”Top gear”-gänget.

Programledaren Jeremy Clarkson kallar BBC:s ledning för idioter.

Han har stängts av från ”Top gear” efter att ha slagit en producent.

– Det var ett fantastiskt program innan de idioterna förstörde allt, säger han.

Över en miljon människor har nu skrivit under en namninsamling för att ge Jeremy Clarkson sitt jobb som programledare för ”Top gear” tillbaka. Den oerhört populära brittiska programledaren har blivit tillfälligt avstängd av BBC efter rapporter om att han ska ha slagit en producent i ansiktet när det inte fanns varm mat på inspelningsplatsen.

Nu riktar Clarkson skarp kritik mot BBC och sina chefer. Under en välgörenhetsauktion på torsdagskvällen haglade svordomarna över tv-kanalen när Clarkson i en lång monolog kallade sina chefer för "jävla idioter”.

– Jag förutsåg inte att jag skulle få sparken, men jag skulle vilja göra ett sista varv på racingbanan. Jag vill åka ner till Surrey och göra ett sista varv innan de jävla idioterna sparkar mig, sa han bland annat.

18 års kö

Tidigare i veckan rapporterades det att Clarksons två kollegor, James May och Richard Hammond, vägrat att leda de tre återstående programmen för säsongen utan Jeremy Clarkson.

”Top gear” är ett av BBC:s mest populära program och ska ha haft en väldigt lång väntelista för den som ville sitta i publiken under en inspelning.

– De har en 18 år lång kölista för studiopubliken. Det var ett fantastiskt program, men BBC har förstört och fuckat upp allting, sa Jeremy Clarkson från scenen.

ARTIKELN HANDLAR OM