”Tove borde vara i final”

TV

Laila Bagge hoppades att Calle skulle åka ut

Laila Bagge ville se Erik Grönwall och Tove Östman Styrke i final. När Calle Kristiansson får höra Lailas ord blir han förvånad. ”Ville de ha Tove i final så kanske de skulle ha gett henne låtar som inte var så problematiska för henne”, säger han.

Göteborg. Calle Kristiansson vann semifinalen.

Men Laila Bagge i ”Idol”-juryn tycker inte att han platsar i finalen.

– Jag tycker att Tove borde ha stått i final, säger hon till Nöjesbladet.

Foto: Peter Wixtröm
Tove Östman Styrke torkade tårarna bakom scenen efter att ha åkt ur ”Idol”. Men att Laila Bagge ville ha henne i final är en tröst. ”Det är smickrande”, säger Tove. Även en majoritet av läsarna på aftonbladet.se tycker att det var fel att Tove åkte ut.

Det blir Calle Kristiansson, 21, och Erik Grönwall, 22, som möts i ”Idol”-finalen i Globen på fredag.

Men jurymedlemmen Laila Bagge, 36, tycker att en av dem inte hör hemma där.

– Jag tycker att Tove borde ha stått i final, säger hon till Nöjesbladet.

”Väldigt konstigt”

Tittarna och de 12 000 i publiken i Scandinavium såg också tydligt hennes missnöje när Erik Grönwall tvingades duellera mot Tove Östman Styrke, 17. När resultatet offentliggjordes skakade hon på huvudet och grimaserade.

– Erik borde inte ha hängt lös, det märkte man på publiken här inne. De stod upp och det blev ramaskri i pausen efter att han uppträtt, säger hon.

– Jag tyckte att det var väldigt konstigt. Han hade hela biten i kväll – hur han tog publiken, hur han var livemässigt och hur han sjöng, fortsätter hon.

Att Calle Kristiansson vann tror hon beror på att de tittare som tidigare röstat på Mariette Hansson nu i stället röstar på honom.

– De ligger nära varandra och var bästa vänner, säger hon.

När Calle får höra Lailas ord blir han förvånad.

– Hon får tycka vad hon vill. Det är inte dem det är upp till. Det enda jag kan göra är att inte göra juryn besviken i finalen, säger han.

”Hon har kämpat”

I Nöjesbladet i går uttryckte Tove Östman Styrke sin frustration över de svåra låtar som juryn gett henne. Calle menar att juryn borde ha gett henne bättre låtar om de ville se henne i final.

– Ville de ha Tove i final så kanske de skulle ha gett henne låtar som inte var så problematiska för henne. Jag är imponerad över att hon redde ut det, men hon har kämpat för det, säger han.

– Jag tycker att Tove fick den svåraste uppgiften.

Tove Östman Styrke, som torkade tårarna bakom scenen innan hon mötte pressen, blir glad när hon får höra Laila Bagges uttalande.

– Det är väldigt smickrande, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol