– Jag gav upp

avMalin Collin, Martin Gustafsson

TV

Utröstade Olle kritisk mot TV4 – tvingades byta låt mot sin vilja

Foto: JONAS BILBERG
SNUVAD PÅ GLansen Olle Hedberg tycker att Minnah och Jay fick riktiga glänsarlåtar medan han själv fick en låt han verkligen inte ville sjunga. ”Everybody’s changing” är ju en hisslåt. Det går inte att göra så mycket av den”, säger han.fest i natt Olle får en tröstpuss av sin bror Per på nattklubben Push.

GÖTEBORG Olle Hedberg skulle just duellera.

Sekunden innan sändning tvingades han byta låt.

– Jag gav upp, säger han.

fest i natt Olle får en tröstpuff av sin bror Per på nattklubben Push. Foto: JONAS BILBERG

I går kväll var det flickfavoriten Olle Hedberg, 29, som fick lämna ”Idol”.

Han snubblade på målsnöret till finalen i Globen när temat var ”juryns val”. Olle Hedbergs glänsarlåt var ”Everybody’s changing” med Keane, ett val som inte alls föll gotlänningen i smaken.

– ”Everybody’s changing” är ju en hisslåt. Det går inte att göra så mycket av den, säger han.

”En ful grej”

När det stod klart att Olle Hedberg hängde löst mot Minnah Karlsson, 21, tänkte han briljera med utmanarlåten ”Born to run”.

I sista stund stoppades han.

– Det här är faktiskt en ful grej. Jag hade egentligen valt ”Born to run” i duellen, säger han.

I duellen fick Olle bara stå längst ute på scenen och sjunga och då passade det inte att göra ”Born to run”-numret.

– En sekund innan det var dags, fick jag reda på att jag skulle byta till ”Everybody’s changing”. Det var tråkigt för jag ville köra ”Born to run”, säger han.

Saknade krut

Då tappade Olle Hedberg kämpaglöden.

– Jag kände att jag inte var riktigt där. Jag gav upp lite i duellen. Den låten alltså ... Jag tycker att det är trist att jag inte fick en riktig glänsarlåt. Jag tycker att man kunde ha lagt lite mer krut för både Minnah och Jay fick riktiga glänsarlåtar men jag fick inte det, säger han.

Olle Hedberg tror ändå inte att låten påverkade hans chanser att gå till final.

– Nej, det tror jag inte. Det är flera variabler som spelar in. Jag vill inte spekulera. Men det är klart att jag hellre hade velat göra en låt som jag brann för. Egentligen hade jag kanske hellre åkt ut förra veckan med flaggan i topp.

I stället för att tävla om en ”Idol”-vinst nästa fredag i Globen, får han nu sälla sig till de andra utröstade ”Idol”-deltagarna och uppträda i pausen.

– De som är bäst i ”Idol” har ändå redan åkt ut så det känns bra att vara med dem. Jag tycker att Linnea, Weise och Geir är fantastiska, säger han.

Dålig kommunikation

Enligt Magnus Karlsson Lamm, exekutiv producent, missuppfattade Olle produktionens riktlinjer.

– Det vi inte kommunicerat tydligt och klart var att han trodde att han skulle stå på pucken och göra numret men nu fick han använda hela scenen och göra den som tidigare i programmet.

Olle säger att han egentligen ville göra ”Born to run” men stoppades?

– Vi frågade vilken låt han ville göra och han sa att han ville göra den här låten. Jag kan inte svara på varför han valde att göra så, säger Magnus Karlsson Lamm.

Efter ”Idol”-sändningen åkte Olle till nattklubben Push på Avenyn, där han festade med sin bror Per hela natten.

– Det var en förlust att åka ut, men skönt att komma ur bubblan och återförenas med dem som verkligen betyder något för mig, säger Olle.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol