– Det är ett stort ansvar

TV

Hanna Hedlund ska hitta försvunna personer i ’Spårlöst’

1 av 3 | Foto: Hanna Hedlund byter sångprogram i TV3 mot mer seriösa ”Spårlöst” i TV4. ”Det känns som ett fantastiskt passionerat och välgjort program”, säger hon.

Från ”Singing bee” i TV3 till ”Spårlöst” i TV4.

Nu ska Hanna Hedlund hjälpa till att hitta förlorade familjemedlemmar.

– Det känns som ett ansvar, säger hon till Nöjesbladet.

Martin Stenmarck, 38, är klar sen tidigare som programledare för kommande ”Kvällen är din” i TV4.

Nu blir han kollega med sambon Hanna Hedlund, 36.

Nöjesbladet kan avslöja att hon blir programledare för ”Spårlöst” i TV4 där deltagarna försöker hitta anhöriga som de förlorat kontakten med.

– Det blev precis klart i dagarna. Jag är jätteglad. Det här känns som ett fantastiskt passionerat och välgjort program. Det känns som ett privilegium att åka på de här resorna som för de här människorna kanske är den viktigaste resan i livet, säger hon.

”Väldigt utvecklande”

Förra säsongen leddes programmet av Hans Fahlén, Ulrika Eriksson, Jessica Almenäs och Tilde de Paula. Den här säsongen blir de tre programledare totalt. Hans Fahlén fortsätter, men vem som blir den tredje kollegan är fortfarande oklart.

Hanna Hedlund var senast programledare för ”Singing bee” i TV3.

– För mig är det ett helt nytt sätt att leda ett program, det är mer dokumentärt och det känns väldigt utvecklande. Just nu sitter jag och tittar igenom de tidigare säsongerna för att jag ska bli lite mer hårdhudad. Det är kanske lite jobbigt att ha en programledare som gråter, det är ju ett väldigt rörande program.

Ratade idén

Hon avslöjar också att det var hon som fick Martin Stenmarck att tacka ja till att leda ”Kvällen är din”.

– Han ratade faktiskt det först och sen läste jag igenom programformatet och sa ”har du verkligen läst det här? Det är ju jättebra och helt perfekt för dig, läs det en gång till”. Jag tror det var den sista påtryckningen som gjorde att han läste det ordentligt och föll för det, säger hon.

Har du gett honom några tips?

– Det enda är att inte försöka spela programledare utan att vara sig själv, men det är lättare sagt än gjort. Det är det de bästa gör, de lyckas vara sig själva i rutan. Därmed inte sagt att jag lyckas med det.