"Jag kom med för brösten"

TV

"Big Brother" anklagas för att rekrytera med hjälp av herrtidningar

1 av 2 | Foto: THOMAS JOHANSSON
"JAG ÅNGRAR INGET" Rebekah Johansson har vikt ut sig för Playboy och jobbat som strippa. En källa säger till Aftonbladet att det är den sortens deltagare Kanal 5 vill ha.

Big Brother-stjärnan Rebekah Johansson, 22, har jobbat som strippa och nakenmodell.

Och enligt uppgifter till Aftonbladet rekryterar Kanal 5 just sådana deltagare till programmet.

- Jag tror jag kom med som joker för att jag är utvikningsbrud med silkonbröst, säger Rebekah.

Rebekah Johansson röstades ut efter 36 dagar i "Big brother"-huset. Dagen innan hon tvingades lämna huset hade hon och pojkvännen Henrik Schön öppet sex framför kamerorna. Sexscenen fanns att köpa via programmets hemsida. Nu sprids den i stället snabbt via fildelarsajter - gratis.

- Jag ångrar ingenting. Alla har sex, det är något helt naturligt. Men mamma är inte glad. Det här var något som jag kanske inte velat att hon skulle känna till, säger Rebekah.

Hon har tidigare jobbat som strippa, nakenmodell och modell. På erotikmässorna i Oslo och Stockholm samt på klubbar utomlands har hon medverkat i stripshower.

"Genomtänkt"

- Det var en genomtänkt och kul grej. Jag lade ner mycket tid på att göra en bra show av mina framträdanden, säger Rebekah.

I somras plåtades hon även för amerikanska tidningen Playboy.

- På de bilderna är jag helt naken. För mig har det aldrig varit någon stor grej att vara just naken, jag är väldigt bekväm med min egen kropp.

Men Rebekah Johansson är inte den enda nakenmodellen som medverkat i "Big Brother".

Enligt källor till Aftonbladet så söker teamet bakom "Big brother" deltagare via modellagenturer och herrtidningar.

"Vill ha skandaler"

- De vill ha just sådana deltagare, just för att det ska hända mer i huset. De går mycket på utseende och vill gärna att det ska bli lite skandaler i huset, säger en källa med insyn i produktionen.

Även Rebekah Johansson själv tror det.

- Jag tror jag kom med som joker för att jag är utvikningsbrud med silkonbröst, samtidigt som jag är lite manhaftig och snusar.

Bland annat hade tidigare deltagare som Marie Picasso och Linda Rosing vikit ut sig i herrtidningar innan de kom in i huset. Bland årets deltagare har Carolina Gynning poserat helnaken i Slitz och Olga Kouchnirtchouk och Caroline Björkman i underkläder. Carolina Gynning har även i programmet sagt att hon inte sökte till "Big brother" utan blev uppringd.

- Det finns flera sätt att bli utvald till programmet. Dels kan folk söka själva, ibland hittar vi folk på gatan och ibland får vi tips om intressanta personer som vi kontaktar för en intervju, säger Sara Goldensohn, projektledare för "Big Brother".

Är det en slump att just tjejer som vikit ut sig blivit utvalda?

- Förutom att de sett bra ut har de intressanta personligheter. Vi skulle aldrig välja någon som bara ser bra ut, de måste även vara intressanta och fungera i gruppen, säger Sara Goldensohn.

Lämnat yrket

Rebekah Johansson vill dock poängtera att hon lämnat livet som strippa bakom sig.

- Det här gjorde jag för länge sedan. Det är ingenting jag gör i dag. Folk har ringt och frågat om jag vill göra stripjobb nu men det känns bara obehagligt.

- Jag tycker inte det är fel med striptease men nu vill jag ha ett mer respektabelt yrke. Jag vill inte vara en strippa i andras ögon.

Andra deltagare som jobbat som modeller

Linda Hjertén, Kerstin Danielsson

ARTIKELN HANDLAR OM