Solsidan

TV4:s glädjebesked: ”Solsidan” kommer tillbaka

Kanalen har beställt 30 nya avsnitt

Av: 

Torbjörn Ek

TV

Succéserien ”Solsidan” får tre nya säsonger.

Totalt har TV4 och CMore beställt 30 nya avsnitt.

– Vi kunde inte hålla oss! Att få göra nya Solsidan-avsnitt tillsammans med hela det här enormt kompetenta gänget är så stimulerande, säger Felix Herngren i ett pressmeddelande.

Det har varit en av TV4:s största succékomedier som skulle avslutas med långfilmen med samma namn.

Nu är det klart att ”Solsidan” återvänder till TV4 och CMore med totalt 30 nya avsnitt.

Fredde har fått en halvbror

Kanalen har beställt tre nya säsonger, den första med premiär 2019 och därefter 2021 och 2023.

- Vi kunde inte hålla oss! Att få göra nya Solsidan-avsnitt tillsammans med hela det här enormt kompetenta gänget är så stimulerande - och svinkul att vi bara var tvungna. I tre säsonger också! Det är ju helt makalöst, säger Felix Herngren.

Johan Rheborg och Josephine Bornebusch kommer att regissera två avsnitt vardera av de kommande episoderna av serien.

– Det ska bli kul att börja släppa in Mickan i livet igen! Jag älskar att göra Solsidan. Det är ett helt unikt projekt. Jag minns första gången jag läste manus för säsong 1 och satt och skrattade rakt ut, för mig själv. Det händer inte ofta kan jag säga, och redan där kände jag nog att det här hade något särskilt. Därför känns det så fint att vi gör tre säsonger till, säger Josephine Bornebusch.

Succé från start

Skådespelargänget har svetsats samman efter att ha gjort fem säsonger tillsammans.

– Solsidan har verkligen varit en häftig resa. Jag är stolt och glad över att ha varit en del av den och att nu få göra tre ytterligare säsonger känns som en liten bonus. Det ska bli kul att få träffa alla och börja skoja tillsammans igen, säger Johan Rheborg.

”Solsidan” hade premiär på TV4 i januari 2010 och blev en omedelbar succé. Första avsnittet sågs av 1,8 miljoner tittare.

– Solsidan, som är helt unik i sitt slag, lyckas med en mix som alla drömmer om. De kombinerar viktiga ämnen med allvar och lyckas samtidigt med konststycket att vara otroligt roliga. Jag älskar att Solsidan har fungerat som en slags skratterapi för svenska folket – och att vi nu kommer att fortsätta erbjuda det i flera år framöver känns otroligt lyxigt, säger Josefine Tengblad, dramachef på TV4 och C More.

”Ska bli ett kärt återseende”

Även de nya säsongerna kommer att vara i det klassiska komediformatet på trettio minuter per avsnitt.

– Jag saknar Alex kökshanddukar till skjortor, hans mesighet och eviga krångel. Och jag saknar Mickans förenklade världsbild. Det ska bli ett kärt återseende att återvända till hela Solsidan-familjen, säger Mia Skäringer.

Henrik Dorsin gillar sin karaktär Ove men längtar efter något helt annat.

- Jag fick frågan och funderade länge. Jättelänge. Till slut landade jag i att: Ja, fikabordet på inspelningarna av Solsidan är så jäkla gott att jag inte kunde tacka nej. Jag ser så mycket fram emot kanelbullarna. I tre säsonger. Det här blir fantastiskt! säger Henrik Dorsin.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, hudvård och vitaminer – handla allt inför hösten hos MEDS

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Höstens 20 bästa tv-serier – från ”Solsidan” till nya ”Dexter”

ÄMNEN I ARTIKELN

Solsidan

Tv-serier

TV4