Möt Aftonbladet.ses Idol-tyckare

Av: Mira Palomäki

Publicerad:
Uppdaterad:

Martin Söderström & Malin Wollin

De är vassa, de är tuffa och de drar sig inte för att mörda med bokstäver.

Möt Malin Wollin och Martin Söderström, aftonbladet.ses egna Idol-tyckare, som kommer med var sin Idol-analys varje fredag efter programmet på aftonbladet.se.

Hej Martin, vad gör dig Idolexpert?

– Jag har skrivit om musik i 13 år, varav som musikrecensent i nästan 10. Jag har varit yrkesverksam nöjesjournalist sedan 1999 och sett alla sidor av branschen. Självfallet har jag ett brinnande musikintresse och beträffande ”Idol” så har jag sett varenda minut av det sedan det startade för tre år sedan.

Du dissar vissa deltagare, men hur bra är du själv då?

– Det är inte jag som ställer mig framför en och halv miljon tv- tittare och sjunger, och det skulle jag aldrig göra heller. Förresten skulle jag nog inte ens bli insläppt i auditionhuset.

Kommer du vara nå’ snäll?

– Det är klart jag kommer att vara snäll. Också. Men det är inget självändamål. Inte att vara elak heller, för den delen. Jag skriver vad jag tycker. Jag ger kritik när det är befogat och beröm när det är befogat. Det är upp till deltagarna.

Jaha, varför ska man läsa dina krönikor?

– Mäh, vilken fråga. Är det inte uppenbart? För att de är jävligt bra. Och av min mejlskörd att döma så skapar de reaktioner.

Vad skulle Idol-juryn ge dig för dom?

– Skaffa en frisyr, gå ner fem kilo i vikt, lär dig kommatering och kom tillbaka om tre år.

Jaså Malin, vad gör dig till expert på Idol?

– Framför allt kärleken till programmet och dess format. Alla som älskar ”Idol” är egentligen experter, men jag är strået vassare.

Du dissar vissa deltagare men hur bra är du själv då?

– Jag är faktiskt väldigt bra på att sjunga. Jag är utbildad inom musik och har spelat in några demos. Men jag är en jävla fegis. Jag skulle aldrig våga vara med i Idol så jag är imponerad av dem som vågar.

Kommer du vara nå’ snäll då, eller går du igång på att vara elak?

– Jag är inte elak för sakens skull. Tvärtom. Jag tycker det är mycket roligare att se någon som knäcker än någon som suger. Däremot finns det en överhängande risk för att jag kommer att bli riktigt elak om någon som förtjänar att åka ut håller sig kvar gång efter gång.

Jaha, varför ska man bemöda sig att läsa dina krönikor?

– Därför att jag kommer att leverera en korrekt analys om programmet. Men man får inte glömma bort att även läsa Martins för en heltäckande analys.

Vad tror du att Idol-juryn skulle ge dig för dom?

– Hallelujah!

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN