Idol

PRESENTERAS AV

”Hoten är inbillade”

Av: 

Joacim Forsén

TV

Nu talar Anders i ”Idol” ut om domen: Jag har överklagat

Han är fälld för en rad mordhot och i går orsakade han krismöte på TV 4.

Nu vill ”Idol”-deltagaren Anders Budak ha upprättelse.

– Hoten är något de har inbillat sig, säger han.

Aftonbladet berättade i går om att en straffad brottsling kunde kliva rakt in i juryrummet. Inslaget sändes i premiäravsnittet och upptäckten resulterade i krismöte på TV4.

Nu träder ”Idol”-deltagaren Anders Budak, 27, fram för att berätta sin historia.

– Visst, jag är fälld i tingsrätten men det här är inte färdigt än. Jag har inte hotat någon på de här radiostationerna. Jag har överklagat till hovrätten och har även bytt försvarare till Leif Silbersky, säger Anders Budak när han ringer upp Aftonbladet.

Som artist har han tidigare bland annat medverkat på ett Barbados-album. När han förra året nekades att få sin egen låt ”Habibi” spelad i radio och tv blev vissa kanalchefer plötsligt hotade till döden.

Hot som, trots tingsrättens dom, Budak svär sig fri ifrån.

Erbjöds pengar

– Jag har en väldigt stor släkt och många vänner. Många är upprörda över hur jag har blivit behandlad. Om de sen på eget initiativ har tagit saker i egna händer kan jag inte svara på. Risken finns ju.

I tisdags dök Budak upp i Idol.

– En av Sveriges största pokerspelare erbjöd mig en summa pengar om jag gick in och mejade ner juryn och visa vad en artist egentligen är.

Hur reagerade du på att bli sågad i programmet?

– Man kan inte vinna eller träna sig till att bli artist. Antingen så föds man till det eller så är man ingen artist. De som anses vara bäst i ”Idol” kommer inte upp till min nivå.

Vill lugna juryn

I går tog Budak själv kontakt med TV 4 – för att lugna juryn.

– Jag förklarade att från min sida behöver de inte anlita några säkerhetsvakter. Syftet var inte att gå vidare så jag bryr mig inte.

Sen säger han:

– Den där Swartling säger

att han inte vill ha in störda personer och vissa radioprofiler påstår att jag har konstig verklighetsuppfattning. Jag går gärna en rond mot dem i ett IQ-test så får vi se vem som är störd.

ANNONS

Få 12 månader till priset av 8! Den bästa underhållningen på HBO Max.

Extern länk från HBO Max

Beställ här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Idol