90-talsmord, tragiska tonåringar och mexikanska systrar

Av: Karolina Fjellborg

Publicerad:
1 av 4

TV

VECKANS STREAMINGTIPS ”Mordet på Gianni Versace”, ”Cloak & Dagger” och ”Vida”.

Mordet på Gianni Versace


Efter den första fenomenala säsongen av Ryan Murphys antologiserie "American crime story", om mordrättegången mot OJ Simpson, kommer nu den andra. Också den utspelar sig på 90-talet, men den här gången handlar det om hur seriemördaren Andrew Cunanan under en period på bara ett par månader mördade fem personer, inklusive den italienske modedesignern Gianni Versace. Inte lika mästerligt som sist, men ändå mycket bra. Historien är helt vansinnig och att se Penélope Cruz som systern Donatella är ett måste.
SVT Play. Premiär på söndag


Cloak & Dagger


Så många superhjälteserier i allmänhet, så många Marvel-serier i synnerhet... Men nya "Cloak & Dagger", som står med fötterna i mörk tonårsdramatik och åtminstone än så länge lägger mer krut på story än specialeffekter, överraskar positivt och är värd att hålla ögonen på. Med Olivia Holt som Tandy Bowen/Dagger och Aubrey Joseph som Tyrone Johnson/Cloak – två unga människor som är bundna till varandra genom tragedier i barndomen, och nu, när de åter träffas, börjar upptäcka att de har krafter.
HBO Nordic. Nya avsnitt på fredagar


Vida


En serie som är väl värd att söka upp trots en kanske på pappret inte jättesäljande premiss, är den här dramaserien om två mexikansk-amerikanska systrar (Melissa Barrera och Mishel Prada), som inte har en speciellt bra relation men tvingas konfrontera både varandra och sin historia när de återvänder till sina gamla kvarter i östra Los Angeles efter sin mammas död. En serie med en annan ton, en annan känsla, och ett annat fokus än vi vanligtvis ser. Och den blev precis förnyad för en andra säsong.
C More. Nya avsnitt på lördagar


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE