Vackert och sorgligt triangeldrama

Pernilla August i ”Allt jag inte minns”.
Pernilla August i ”Allt jag inte minns”.

TV-RECENSION Jonas Hassen Khemiris bok ”Allt jag inte minns” har blivit en välspelad och vemodig miniserie med drag av teaterpjäs.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus
Allt jag inte minns

SVT
Miniserie i tre delar
Av Piotr Marciniak, med bl a Armand Mirpour, Pernilla August, Siham Shurafa, Pablo Leiva Wenger och Kjell Wilhelmsen.


DRAMA Jonas Hassen Khemiris roman, som släpptes och vann Augustpriset 2015, har blivit en vemodig miniserie i tre delar, med ypperligt skådespeleri och ett rikt språk.
Samuel (Armand Mirpour) dör ung i en bilkrasch, och när hans mamma (Pernilla August) får reda på att man tror att han kanske körde in i trädet med flit, blir hon besatt av att få reda på vad som kan ha varit anledningen. Hon träffar och pratar med dem som stod hennes son närmast. Två personer som båda älskade honom – men föraktar varandra; den missanpassade halvgangstern Vandad (Pablo Leiva Wenger), som var Samuels bästa vän, och den äldre, framgångsrika advokaten Laide (Siham Shurafa), som Samuel hade ett förhållande med.
Genom tillbakablickar skildras deras olika sanningar, och en skör själ i kläm i ett olycksaligt triangeldrama.
Manusförfattaren Piotr Marciniak och regissören Beata Gårdeler berättar en sorgsen, vacker och existentiellt grunnande historia – som med sitt påtagligt litterära angreppssätt och sin spartanska estetik hamnar i ett säreget gränsland mellan pjäs och tv-serie.

”Allt jag inte minns” har premiär i SVT den 8 september.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publisert:

LÄS VIDARE