Lisen Saldes om mardrömsförhållandet: ”Det var hemskt”

avMathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

Lisen Saldes inledde ett destruktivt förhållande som 18-åring.

I februari förlovade hon sig och i maj skulle hon ha gift sig. Men Lisen lämnade exet – för ”Biggest loser”.

– Han sade alltid till mig att jag var värdelös, berättar Lisen för Nöjesbladet.

I kvällens avsnitt av ”Biggest loser” sker en historisk invägning, då hela tre personer ska lämna slottet. Veckans träning är därmed viktig, men tränaren Mikael Hollsten märker hur Lisen Saldes ändå håller tillbaka.

– Lisen vet inte om att hon inte kör max. Hon har mer att ge, säger han i programmet.

Det visar sig att Lisens återhållsamhet i träningslokalen beror på ett förflutet kantat av mobbning och ett destruktivt, kraschat förhållande.

– I högstadiet började jag bli ganska mullig och stor runt höfterna. Då blev jag retad för det. Jag fick höra saker under tre års tid, och även om folk i klassen visste det så var det inga vuxna som agerade. Jag gick runt med den smärtan varje dag, berättar hon för Nöjesbladet.

Till slut fick Lisen nog. Hon tog mod till sig och konfronterade en av mobbarna.

– Jag tog ut alla aggressioner på honom. Jag höll nästan på att slå honom. Då slutade de, men det var sista terminen i nian.

Eskalerade på gymnasiet

Sommarlovet kom och gick. De elaka kommentarerna fortsatte under gymnasiet. Lisen började upprätthålla en fasad.

– Jag försökte alltid visa mig stark och glad inför folk. Det var först när jag kom hem som jag började tänka. Jag började äta och det eskalerade.

Men så blev Lisen kär. När hon var 18 år träffade hon sin dåvarande pojkvän. I februari förra året förlovade de sig – och i maj skulle de egentligen ha gift sig. Men saker och ting var inte riktigt som de verkade.

– Han såg det bara som att jag älskade mat. Jag försökte banta, men han stöttade mig inte. Han började kolla på andra tjejer, vilket tog hårt på mig. Varför duger jag inte som människa? Jag försökte göra mig fin för honom, men det gick inte. Han sa alltid till mig att jag var värdelös. Det var omöjligt att göra honom glad. Det var hemskt.

Dumpade fästmannen för ”Biggest loser”

När Lisen anmälde sig till ”Biggest loser” – och blev antagen – trodde hon att förhållandet var räddat.

– Han reagerade inte som jag trodde. Att jag skulle bli smal var en förhoppning om att vi skulle få det bra, men han ville inte att jag skulle försvinna bort flera veckor.

Och så kom vändpunkten. Lisen fick veta att han pratat med andra tjejer bakom hennes rygg – bara veckor före inspelningen av ”Biggest loser”.

– Då hamnade jag i en minidepression. Jag åt ingenting den veckan. Jag levde bara på cigaretter och Red Bull.

Hon övervägde att tacka nej till programmet – men övertalades av sin mamma att ta till vara på chansen. Lisen bestämde sig för att bevisa för ex-fästmannen att hon var starkare än honom.

– Nu ångrar jag ingenting. Jag träffade ju min stora kärlek. Men det var jobbigt att prata om allt i programmet. Alla visste ju inte att jag inte skulle gifta mig längre.

Det visade sig att ”Biggest loser” även var ett ypperligt sätt att hitta kärleken på. Efter inspelningen blev Lisen Saldes och Pontus Björlund ett par. Lisen beskriver honom som ”sin stora kärlek”.

Hur mår du i dag?

– I dag är jag lycklig. Jag har hittat mig själv. Jag uppskattar mer den psykiska delen än viktnedgången i ”Biggest loser”. För mig var det viktigt att få tillbaka mitt självförtroende och sluta visa en fasad.

Vad är det bästa med Pontus?

– Det bästa med Pontus är... allting. Han är allt jag har velat ha.

”Biggest loser” sänds måndagar och tisdagar klockan 21.00 i Sjuan.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM