Tv-recensioner

Bryan Cranston går över till den mörka sidan – igen

Det är omöjligt att se ”Your honor” utan att tänka på ”Breaking bad”

Av: 

Karolina Fjellborg

”Your honor”.
”Your honor”.

TV

TV-RECENSION Bryan Cranston spelar en hederlig man som trasslar in sig i brott och lögner för att rädda sin son.

Ja, det finns uppenbara paralleller att dra mellan ”Your honor” och ”Breaking bad” – men kvalitetsskillnaden är stor.

Betyg: 3 av 5 plus
Your honor

HBO Nordic
Del 1-4
Av Peter Moffat, med bl a Bryan Cranston, Hunter Doohan, Michael Stuhlbarg, Carmen Ejogo, Isiah Whitlock Jr, Hope Davis, Lamar Johnson.


JURIDISK THRILLER Den formidable Bryan Cranston gör sin första stora tv-roll sedan ”Breaking bad” i den här miniserien i tio delar, som är skriven av Peter Moffat efter en israelisk förlaga, och praktiskt taget tigger om att paralleller till Vince Gilligans mästerverk ska dras. Eftersom Cranston även här spelar en hederlig familjeman som går över till den mörka sidan och trasslar in sig i fördärvet.
Få serier tål dock att jämföras med ”Breaking bad”, och ”Your honor” är inte en av dem. Men den bjuder på en fyllig rollista, snåriga etiska frågor kring familjelojaliteter och ojämlikhet inför lagen – och inte minst några av årets mest brutalt intensiva tv-minuter i premiären.
Det som händer då är att Adam Desiato (Hunter Doohan) – sonen till den respekterade och engagerade New Orleans-domaren Michael Desiato (Cranston) – kör ihjäl en annan ung man, får en astmaattack och flyr i panik från platsen.
När Michael får veta vad som har hänt övertygar han sin chockade son om att han måste erkänna, eftersom det hela var en olycka. Men när han inser att mannen som Adam körde ihjäl var en medlem av familjen Baxter – ”den ondskefullaste maffiafamiljen i staden” – ändrar han sig, och börjar använda sig av alla kontakter och all juridisk kunskap han har för att dölja sanningen. Och snart erkänner sig en ung svart man (Lamar Johnson) skyldig...
Hur länge dröjer det innan Michaels lögner avslöjas?

Ojämnt men spännande, med starkt skådespel av Cranston och birollsinnehavare som Hope Davis, Margo Martindale och ”The wires” Isiah Whitlock Jr.


”Your honor” har premiär på HBO Nordic den 7 december.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS

Bikinis, klänningar och strandkläder. Fynda sommarmode på Ellos sommar-rea!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!


Publisert:

LÄS VIDARE

Julens bästa streaming – 30 nya filmer och tv-serier

ÄMNEN I ARTIKELN

Tv-recensioner

Bryan Cranston

Breaking Bad

Tv-serier

HBO Max (tidigare HBO Nordic)