Paolo tittar på tv i höst

TV

Han är ett av TV 3:s hetaste ansikten

Det är TV 3:s hemliga vapen i höst.

Programmet heter "Paolo tittar på tv".

- Det blir kul att förknippas med ett program där folk inte slår varandra på käften, säger programledaren Paolo Roberto.

Foto: VISAR ROLIG REKLAM Paolo Roberto tycker det är skönt att få bli förknippad med ett humorprogram i stället för boxning ett tag.

TV 3 har gjort allt för att hålla sitt nya program hemligt. Idén till kanalens nya lördagssatsning har funnit i flera månader. Men det är först nu som programledaren Paolo Roberto har tackat ja. Under en presskonferens i dag kommer kanalen med dunder och brak presentera sitt nya program. Men Aftonbladet kan redan nu berätta om TV 3:s nya vapen i kampen om tv-tittarna.

Rolig reklam

Boxningsproffset och programledaren Paolo Roberto kommer att guida tv-tittarna genom en rad olika klipp i ett eget program som får namnet "Paolo ser på TV". Tio avsnitt är planerade och serien produceras av Nordisk film och tv. Roliga reklamfilmer ska varvas med knäppa inslag från internet och underliga tv-scener från hela världen.

- Programmet ska ta fäste i en rolig subkultur som bland annat finns på internet, säger en källa som är insatt i produktionen.

Mycket populär

Att det var Roberto som tillfrågades var ingen slump. TV3 ville till varje pris ha honom.

I våras debuterade han på kanalen när han i Sydafrika ledde äventyrsserien "Fear Factor". Det visade sig vara ett lyckokast. I undersökningar för TV3:s räkning gjorde tittarna tummen upp för Paolo Roberto. Resultatet var överraskande positivt. Han var en av de allra mest omtyckta och starkaste profilerna på hela kanalen.

- Han sopade mattan med flera av kanalens redan etablerade ansikten, säger en källa.

"Kul privat"

Paolo Roberto bekräftar att han ska bli programledare för den nya serien:

- Ja, det ska bli kul att få arbeta med ett humorprogram. Även om folk kanske tror att jag är en tuff kille så är jag ganska kul privat och gillar att skoja med mina kompisar.

Daniel Nyhlén