Amelie skiljer sig efter "Riket"

TV

Hon fattade beslutet under inspelningarna

1 av 2 | Foto: NYSKILD Skilsmässan mellan Amelie von Schwerin och maken gick nyligen igenom i Halmstads tingsrätt. Tiden i "Riket" gav Amelie möjlighet att tänka igenom situationen och hon insåg att det inte fanns någon återvändo. Paret är fortfarande vänner och ska fortsätta driva sin hästgård tillsammans.

Tiden i "Riket" gav Amelie von Schwerin chans att tänka.

Nere i Polen bestämde hon sig för att ta ut skilsmässa när hon kom hem.

-Nu vill jag ha kärlek i mitt liv, säger hon.

Skilsmässan mellan Amelie von Schwerin och maken Lasse Åkerström gick nyligen igenom på tingsrätten i Halmstad. Enligt domslutet har de gemensamt ansökt om skilsmässa.

- Jo, det stämmer. Ett 15 år långt äktenskap är upplöst, säger Amelie von Schwerin.

Fick tid att tänka

Det var under inspelningarna av "Riket" som Amelie bestämde sig. I ett kallt Polen, i en medeltida miljö fick hon tid att tänka.

- Det var på lut redan innan men jag bestämde mig där nere. Jag fick för första gången på länge tid att bara sitta ner och lära känna mig själv och mina mål i livet. Jag kunde äntligen tänka igenom min situation och upptäckte att det inte fanns någon återvändo, säger Amelie von Schwerin.

De före detta makarna träffades 1988 och gifte sig tre år senare. De startade en hästgård tillsammans utanför Halmstad som de fortfarande har kvar.

-Hästarna är våra barn och vi ska fortsätta att driva gården tillsammans, den är vårt livsverk. Vi är fortfarande vänner och har alltid varit ett jäkligt bra team, säger Amelie von Schwerin.

Vill ha kärlek

Lasse ska bo kvar på gården Rosenberg. Amelie flyttar till en lägenhet i Halmstad.

-Nu börjar jag ett nytt liv och det känns skitbra. Visst är det jobbigt med en skilsmässa men samtidigt är det här början på något nytt.

I kväll fortsätter Amelie att kämpa om en finalplats i "Riket".

-Hur det går får jag inte berätta men en vinst jag tar med mig från "Riket" är att jag lärt känna mig själv. Och nu vet jag att jag förtjänar kärleken och att jag vill ha kärlek, säger Amelie von Schwerin.

Har du hittat kärleken?

- Jag bara skrattar som svar.

Amelie von Schwerin Ålder: 41. Yrke: Lärare/produktionsledare på en kriminalvårdsanstalt samt driver en hästgård. Familj: Ja. Bor: Halmstad. Inkomst: Mellan 20000 - 30000 kronor i månaden. Aktuell: En av deltagarna i "Riket" som sänds på SVT i kväll.

Läs mer:

Linda Hjertén