Idolernas formkurva

Av: Helena Trus

Publicerad:
Uppdaterad:

Låtvalen är deras egna. Veckans utmaning är "min audition".
Men hur bra gör de ifrån sig? Nöjesbladets "Idol"-krönikör Helena Trus följde genrepet minut för minut och spanade in artisternas dagsform.
Het, ljummen eller kall?

Olle Hammar

Låtval: Feeling good – Michael Bublé (Auditionlåt turné i Sthlm)
Efter hans bejublade audition har Olle mest famlat i mörkret för att hitta sin stil. Jag blir inte mycket klokare av hans rockigare version av Bublé. Visst är hans lena stämma en skön kontrast till de hårda gitarriffen, men jag saknar ett vasst scenspråk. Olle kan hänga löst.

KALL!

Amanda Fondell

Låtval: My man – Miss Li (Auditionlåt Slutaudition, Moment 1)
Amanda pendlar mellan att vara en stjärna och skör fågel. Problemet med att snabbt nå toppen är att utvecklingspotentialen lätt stannar av. Jag kan hennes egenheter och ryck vid det här laget. Jag vill se något nytt. Explosivt. Kanske begär jag för mycket - men nu vill jag bli blåst av stolen.

LJUMMEN

André Zuniga Asplund

Låtval: Here I come / Från och med du – Barrington Levy / Oscar Linnros (Auditionlåt turné i Sthlm)
Trots att Andrés "Idol"-resa mest handlat om olika typer av virus sätter han sig åter i gitarrbarstolen och tar hes ton. Och kanske är det därför svenska folket tagit André till sig. Hans tolknings av Linnros är av förklarliga skäl aningens flåsig. Och han borde skippa shobidoupup-ye-introt.

KALL!

Amanda Persson

Låtval: Keep on walking – Salem Al Fakir (Auditionlåt Slutaudition, Moment 3)
Amandas vågade, udda låtval har stått hennes dyrt tidigare veckofinaler. Man ska inte underskatta igenkänningsfaktorn hos publiken. Veckans val är hennes bästa hittills. Efter det starka a cappella-introt följer en dramaturgi som gav mig eftermiddagens första gåshud. Med det sagt borde hon våga gå ur sin "comfort zone" på scen.

HET!
 

Robin Stjernberg

Låtval: Who You Are – Jessie J (Auditionlåt turné i Lund)
Jag minns Robins audition som en av de bättre. Sedan dess har mer än frisyren ändrats. För Robin har verkligen hittat sin plats i tävlingen. Han har nu kapaciteten som krävs för en popballad - och för att slåss i toppen. Och där fick jag gåshud numero dos.

HET!

Molly Pettersson Hammar

Låtval: White light moment – Tove Styrke (Auditionlåt Slutaudition, Moment 1)
Molly, som också sitter vid pianot, gör en balladversion av Styrkes hit. Och det är ingen enkel låt att ta sig an. Trots att de högsta tonerna tenderar att bli för gälla behärskar Molly låten, som den överkvinna hon är. Hon får inte bara endorfinerna att utsöndras - de dansar just nu balett i hela min kropp.

HET!
 

Moa Lignell

Låtval: When I held you – Moa Lignell (Auditionlåt turné i Sthlm)
Ännu en deltagare som har med sig gitarren. Men Moa är ensam om att köra en egenskriven låt. Hon får mig att undra: vad fasen gjorde jag när jag var 16? Och vad gjorde jag av min musikklasstonår?
Skulle inte bli förvånad om låten inom kort blir en hit på radio.

HET!

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN