Tv-eliten till attack mot Ulf Brunnberg

Av: Christoffer Nilsson, Zandra Lundberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Manskanal sågades på Kristallen: Oerhört dumt

”Vad håller han på med?” Leif Andrée gillar inte alls tanken på Ulf Brunnbergs manskanal. ”Absolut inte, rikta dig till männsikor för fan, dumjävel”, säger han.
”Vad håller han på med?” Leif Andrée gillar inte alls tanken på Ulf Brunnbergs manskanal. ”Absolut inte, rikta dig till männsikor för fan, dumjävel”, säger han.

Mossigt.

Omodernt.

Befängt.

I går rasade den svenska tv-eliten mot Ulf Brunnbergs manskanal.

– Han får kalla hem hästarna till stallet, säger programledaren Belinda Olsson.

HELT FEL UTE Debatts programledare Belinda Olsson tycker att Ulf Brunnberg är fel ute. ”Han får kalla hem hästarna till stallet. När han menar att det är så mycket inredning, jag menar det är ju män som står för det”, säger hon.

Ulf Brunnberg drömmer om en svensk male channel. Och i går avslöjade han för Nöjesbladet att förslaget kan bli verklighet – två distributionsbolag har visat intresse.

Men under Kristallen-galan i går sågade den svenska tv-eliten Brunn-bergs koncept.

– Jag tycker att det är oerhört dumt att dela upp kategorier på det sättet. Jag kommer inte att titta i alla fall, säger programledaren Malou von Sivers.

Männen – hans fiender

Allting är ju tjejkanaler nu för tiden sa Ulf Brunnberg i går och gick extra hårt åt TV4 där han menar att det bara är program om inredning och kläder.

Debatt-programledaren Belinda Olsson tycker att Ulf Brunnberg har hamnat fel i sitt resonemang.

– Han får kalla hem hästarna till stallet. När han menar att det är så mycket inredning, jag menar det är ju män som står för det – Ernst Kirschteiger, Per Morberg och Martin Timell. Hans riktiga fiender är ju männen, han har ju inte fattat det bara. Men han kommer väl blomma ut någon dag han också.

”Gå ner i sin grotta”

En manskanal som Ulf Brunnberg vill ha skulle aldrig klara sig i kommersiell tv, menar Renée Nyberg:

– Jag vet inte vad han är för typ av man, om man har grävt upp honom ur någon gammal grotta någonstans, men han känns ju extremt mossig och omodern om han tycker att det som sänds på tv bara är för kvinnor. Han kanske borde gå ner i sin grotta igen?

När skådespelaren Leif Andrée får höra om Ulf Brunnbergs idé om en manskanal reagerar han starkt.

– Absolut inte, rikta dig till människor för fan, dumjävel. Vad håller han på med? En kanal för män är befängt. Bra program är universella inte könsbundna. Han får väl ta sina finansiärer och göra den här kanalen men jag tänker inte vara med i alla fall.

”Ulf har inte råd”

När det gäller finansiärer tror humorduon Filip Hammar och Fredrik Wikingsson att det kommer att brista:

– Behövs det inte hundratals miljoner för att starta en tv-kanal? Ulf Brunnberg sitter inte på de pengarna. Samtidigt är det väl bra om han håller sig sysselsatt.

Publicerad: