Så hanterar Kalle Moraeus skilsmässan

TV

”Jag försöker bara andas, leva och begrava mig i jobb”

1 av 4 | Foto: Kalle Moraeus.

Skilsmässan tog hårt på Kalle Moraeus.

I TV3:s ”Parneviks” talar han ut om den svåra tiden.

– Jag försöker bara andas, leva och begrava mig i jobb, säger han i programmet.

I måndagens avsnitt av TV3:s realityserie ”Parneviks” är Kalle Moraeus en av gästerna som besöker Jesper och Mia Parnevik i Florida.

Under ett samtal med Mia Parnevik berättar artisten om livet efter skilsmässan från Anita Moraeus i mars 2014 och att han i nuläget inte kan se sig själv i en ny relation.

– Det är så färskt i mitt liv. Det är inte lätt att vara ensam för första gången på 22 år. Det kommer säkert en dag när det är dags för det men fram till dess försöker jag bara andas, leva och kanske begrava mig i lite jobb och sedan tillbringa tid med min dotter så mycket det går, säger han i programmet.

Värden börjar gråta

Mia Parnevik brister ut i tårar när Kalle Moraeus försöker förklara hur mycket inspelningsresan till USA betyder för honom.

– Jag satt på flyget och hade det jobbigt när jag åkte. Det var första gången jag satt ner på väldigt länge och bara umgicks med mig själv och insåg att: ”Fy fan vad tungt livet har varit ett tag”. Och nu ska jag få åka hem till er och vara i det här vädret med er några dagar. Det kommer jag aldrig att glömma, säger han.

Programmet spelades in i höstas. Mia Parnevik minns fortfarande hur starkt hon drabbades av samtalet.

– Det är ett tufft ämne och jag blev jätteberörd. Han är en så himla fin människa: rolig, intelligent och varm. Det är en sorg, det där och jag blev förvånad att han ens ville prata om det på tv, säger hon.

Kan tänka sig leva ensam – för alltid

I december 2014 kommenterade han livet efter skilsmässan i en intervju med Året runt.

Då var uppbrottet fortfarande för färskt för att artisten skulle kunna tänka på att hitta kärleken igen.

– Jag skulle nog kunna tänka mig att leva ensam resten av livet. Det skulle i och för sig bli tråkigt, men ändå hanterbart och jag är definitivt inte en sådan som kastar sig in i ett nytt förhållande bara för att slippa vara ensam, sa han då.

Kalle Moraeus har avböjt att kommentera avsnittet.

ARTIKELN HANDLAR OM

TV3