Akvarierna fyller upp hela huset

TV

Peter i ”Arga snickaren”: 'Det har gått lite överstyr'

1 av 5

Han har 3 000 liter vatten i vardagsrummet – men ingen fungerande dusch.

I kvällens avsnitt av ”Nya Arga snickaren” får Peter Sjöman hjälp att styra upp sitt akvarie­beroende.

– Fiskarna blev min terapi, säger han.

Brandmannen och militären Peter Sjöman har bott i villan i Åkersberga utanför Stockholm med sonen Loke, 6, i flera år. Trots det är det mycket som inte är i ordning. I hemmet finns flera oskyddade el­kablar och provisoriska lösningar.

I kvällens avsnitt får han besök av den nye Arge snickaren, Per ”Pirre” Starrin, som blir rejält upprörd.

– Det här är inte okej alltså, det går inte ha öppen el så här när man har ett barn. Jag ska inte ens behöva säga det här till någon som håller på med räddningen, säger han i programmet.

’Inte tid med pälsdjur’

Peter har jobbat utomlands som militär i flera omgångar, och jobbar hårt även hemma i Sverige. För att koppla av från jobbstressen har han skaffat sig en fiskhobby – som gått överstyr. Totalt äger han tolv gigantiska akvarier.

– Det började med att min son ville ha ett djur, men vi hade inte tid med ett pälsdjur. Så vi skaffade ett akvarium med en sköldpadda och sedan köpte vi till flera växter och fiskar. Det finns så många olika med unika personligheter, säger han till Nöjesbladet.

Flyr in i deras värld

Och snart blev fiskarna viktiga även för Peter själv.

– Det är skönt att fly in i deras värld en stund och samla kraft och drömma sig bort. Det blev som min terapi. Och jag får väl leva med att kallas fisk­mannen i några månader nu, säger han.

I programmet rycker Pirre Starrin in för att försöka rädda Peter från akvarieberoendet.

– Det var en utmaning, att kliva in i hans hem var som att kliva in i ett zoo. Hög luftfuktighet precis som i tropikerna, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM